Sütőben sült zöldséges fasírtgolyók

Étkezés
Zöldséges fasírtgolyók sütőben sütve
Sütőben készülnek ezek a roppanós fasírtgolyók, hidegen, melegen egyaránt kedvencek lesznek!

Míg a zöldséges húsgolyók a sütőben sülnek, készíts hozzájuk rostban gazdag köretet! 1 nagy bögre köles vagy quinoa tökéletes választás, 2-szeres mennyiségű vízben kb. 10 perc alatt megfő. Legyen zöldség is a tányéron, ehhez a fogáshoz friss zöld saláta és pár szem paradicsom nagyon jól illik.
4

Hozzávalók

  • 40 dkg darált pulyka 
  • 1 db tojás 
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva 
  • 1 tk őrölt édespaprika 
  • 1 db sárgarépa lereszelve 
  • 1 kis konzerv kukorica 
  • 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék 
  • 1 kis csokor petrezselyem felaprítva 
  • 10 dkg aprószemű zabpehely

Elkészítés

  1. A hozzávalókat tedd egy keverőtálba és alaposan gyúrd össze. 
  2. Formázz belőlük kis, kb. 3 cm átmérőjű golyókat. 
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd őket aranybarnára. Ez kb. 30 perc.