Étkezés
Sütőben készülnek ezek a roppanós fasírtgolyók, hidegen, melegen egyaránt kedvencek lesznek!
Míg a zöldséges húsgolyók a sütőben sülnek, készíts hozzájuk rostban gazdag köretet! 1 nagy bögre köles vagy quinoa tökéletes választás, 2-szeres mennyiségű vízben kb. 10 perc alatt megfő. Legyen zöldség is a tányéron, ehhez a fogáshoz friss zöld saláta és pár szem paradicsom nagyon jól illik.
Míg a zöldséges húsgolyók a sütőben sülnek, készíts hozzájuk rostban gazdag köretet! 1 nagy bögre köles vagy quinoa tökéletes választás, 2-szeres mennyiségű vízben kb. 10 perc alatt megfő. Legyen zöldség is a tányéron, ehhez a fogáshoz friss zöld saláta és pár szem paradicsom nagyon jól illik.
4
Hozzávalók
- 40 dkg darált pulyka
- 1 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 tk őrölt édespaprika
- 1 db sárgarépa lereszelve
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- 1 kis csokor petrezselyem felaprítva
- 10 dkg aprószemű zabpehely
Elkészítés
- A hozzávalókat tedd egy keverőtálba és alaposan gyúrd össze.
- Formázz belőlük kis, kb. 3 cm átmérőjű golyókat.
- 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd őket aranybarnára. Ez kb. 30 perc.