Étkezés
A zabpalacsinta a zabpehelynek köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, így hosszan tartó teltségérzetet ad, és folyamatosan látja el a szervezetet energiával.
Hozzávalók
A tésztához
- 2 tojás
- 2 dl víz
- 1 dl tej vagy növényi ital
- 20 dkg zabpehely ledarálva
- só, bors ízlés szerint
Töltelékhez
- Bármi jöhet, amit szerettek: sonka, kolbász, apróra vágott paprika, hagyma, gomba, spenót, zöldborsó, sajt
Elkészítés
- A felvert tojásokat keverd össze az őrölt zabpehellyel, folyadékkal és a fűszerekkel. Akkor jó, ha a massza sűrű palacsintatészta állagú. Tehát sűrű, de még folyékony.
- Keverd bele a „töltelék” hozzávalóit.
- Öntsd a masszát forró, enyhén kiolajozott palacsintasütőbe, pár perc alatt süsd mindkét oldalát készre.