Töltött, sós zabpalacsinta

Étkezés
sós palacsinta
A zabpalacsinta a zabpehelynek köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, így hosszan tartó teltségérzetet ad, és folyamatosan látja el a szervezetet energiával.

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • 1 dl tej vagy növényi ital
  • 20 dkg zabpehely ledarálva
  • só, bors ízlés szerint

Töltelékhez

  • Bármi jöhet, amit szerettek: sonka, kolbász, apróra vágott paprika, hagyma, gomba, spenót, zöldborsó, sajt

Elkészítés

  1. A felvert tojásokat keverd össze az őrölt zabpehellyel, folyadékkal és a fűszerekkel. Akkor jó, ha a massza sűrű palacsintatészta állagú. Tehát sűrű, de még folyékony.
  2. Keverd bele a „töltelék” hozzávalóit.
  3. Öntsd a masszát forró, enyhén kiolajozott palacsintasütőbe, pár perc alatt süsd mindkét oldalát készre.