Forró, fűszeres narancskrémleves

Étkezés
Narancskrém leves recept
Egyes gyümölcslevesek kifejezetten forrón finomak. Ilyen ez a fűszeres narancskrémleves is. Olyan karácsonyi illat lesz tőle a lakásban, hogy hihetetlen!
4

Hozzávalók

  • 4 db közepes narancs
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 dl száraz fehérbor (elhagyható)
  • 1l 100%-os narancslé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A narancsokat hámozd meg, turmixold pépesre.
  2. A narancslevet lábosban melegítsd fel, szórd bele a fűszereket és a cukrot. Mikor forr, add hozzá a bort, és pár percig főzd tovább.
  3. Ekkor öntsd bele a bort és add hozzá a narancspürét, pár percig főzd lassú tűzön. 
  4. A joghurtot és a tejszínt keverd össze, majd merj hozzá pár kanál forró levet. Ez a hőkiegyenlítés arra jó, hogy mikor visszaöntöd a lábosba, a forró folyadék nem fogja összerántani a joghurtot. Tehát miután hőkiegyenlítettél, a tejszínes joghurtot öntsd a lábosba, és kevergesd még 1-2 percig.