Étkezés
Egyes gyümölcslevesek kifejezetten forrón finomak. Ilyen ez a fűszeres narancskrémleves is. Olyan karácsonyi illat lesz tőle a lakásban, hogy hihetetlen!
4
Hozzávalók
- 4 db közepes narancs
- 2 dl habtejszín
- 1 dl natúr joghurt
- 1 dl száraz fehérbor (elhagyható)
- 1l 100%-os narancslé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
- A narancsokat hámozd meg, turmixold pépesre.
- A narancslevet lábosban melegítsd fel, szórd bele a fűszereket és a cukrot. Mikor forr, add hozzá a bort, és pár percig főzd tovább.
- Ekkor öntsd bele a bort és add hozzá a narancspürét, pár percig főzd lassú tűzön.
- A joghurtot és a tejszínt keverd össze, majd merj hozzá pár kanál forró levet. Ez a hőkiegyenlítés arra jó, hogy mikor visszaöntöd a lábosba, a forró folyadék nem fogja összerántani a joghurtot. Tehát miután hőkiegyenlítettél, a tejszínes joghurtot öntsd a lábosba, és kevergesd még 1-2 percig.