Étkezés
4
Hozzávalók
- 1 nagy édesburgonya
- 1 MAGGI Erőleves kocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor metélőhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 ek olaj
- 1,5 l víz
- kevés tej vagy tejszín
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon dinszteld meg.
- Add hozzá a kisebb kockákra vágott édesburgonyát, és 2-3 percig kevergetés mellett pirítsd a serpenyőben.
- Öntsd fel 1,2 liter forró vízzel, majd morzsolj el benne 1 MAGGI Erőleves kockát.
- Míg az édesburgonya megpuhul, serpenyőben pirítsd ropogósra a bacon szeleteket.
- Ha a zöldségek már puhák a levesben, botmixerrel pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd.
- A krémesebb állagért adj hozzá kevés tejet vagy tejszínt.
- Tálaláskor kínálj mellé pirított bacont és szórj a tetejére apróra vágott metélőhagymát.