Édesburgonya krémleves, sült baconnel

Étkezés
Édesburgonya krémleves, sült baconnel
4

Hozzávalók

  • 1 nagy édesburgonya
  • MAGGI Erőleves kocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 ek olaj
  • 1,5 l víz
  • kevés tej vagy tejszín

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon dinszteld meg.
  2. Add hozzá a kisebb kockákra vágott édesburgonyát, és 2-3 percig kevergetés mellett pirítsd a serpenyőben.
  3. Öntsd fel 1,2 liter forró vízzel, majd morzsolj el benne 1 MAGGI Erőleves kockát.
  4. Míg az édesburgonya megpuhul, serpenyőben pirítsd ropogósra a bacon szeleteket.
  5. Ha a zöldségek már puhák a levesben, botmixerrel pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd. 
  6. A krémesebb állagért adj hozzá kevés tejet vagy tejszínt.
  7. Tálaláskor kínálj mellé pirított bacont és szórj a tetejére apróra vágott metélőhagymát.