Diós zellerpüré

Étkezés
Diós zellerpüré recept
A diós zellerpüré nagy kedvenc, ha a krumplipüré helyettesítéséről van szó. Pontosan ugyanúgy készül, mint a krumplipüré, de a fűszerezésnél használj egy kis frissen reszelt szerecsendiót. Tálaláskor szórd meg száraz serpenyőben pirított dióval.
2

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű zellergumó
  • 1 marék dió
  • 1 db MAGGI Zöldségleveskocka
  • 1 l víz
  • 1 ek vaj
  • kb. ½ dl tej vagy növényi ital
  • só, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

  1. A zellert pucold meg, vágd kockákra, majd dobd forrásban levő vízbe, amibe belemorzsolsz egy MAGGI Zöldségleveskockát.
  2. Miután pár perc alatt puhára főtt, öntsd le róla a vizet, fűszerezd, add hozzá a vajat, és a tejet, majd krumplinyomóval készíts belőle pürét. A krémességét és állagát a folyadék mennyiségének változtatásával tudod szabályozni.