Étkezés
A diós zellerpüré nagy kedvenc, ha a krumplipüré helyettesítéséről van szó. Pontosan ugyanúgy készül, mint a krumplipüré, de a fűszerezésnél használj egy kis frissen reszelt szerecsendiót. Tálaláskor szórd meg száraz serpenyőben pirított dióval.
2
Hozzávalók
- 1 közepes méretű zellergumó
- 1 marék dió
- 1 db MAGGI Zöldségleveskocka
- 1 l víz
- 1 ek vaj
- kb. ½ dl tej vagy növényi ital
- só, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A zellert pucold meg, vágd kockákra, majd dobd forrásban levő vízbe, amibe belemorzsolsz egy MAGGI Zöldségleveskockát.
- Miután pár perc alatt puhára főtt, öntsd le róla a vizet, fűszerezd, add hozzá a vajat, és a tejet, majd krumplinyomóval készíts belőle pürét. A krémességét és állagát a folyadék mennyiségének változtatásával tudod szabályozni.