Étkezés
Amit akár a gyerekekkel közösen is elkészíthetsz. Villámgyorsan és egyszerűen elkészül.
20
Hozzávalók
- 90 g sütési étcsokoládé
- 100 g olvasztott vaj
- 30 g barna cukor
- 1 ek méz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 1 tojás
- 130 g apró szemű zabpehely
- 120 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt
- kb. 50 ml langyos víz
Elkészítés
- A vajat olvaszd meg, majd hagyd kihűlni.
- A csokit aprítsd nagyobb darabokra.
- A tojást a cukorral keverd simára, add hozzá a kihűlt vajat és a mézet, majd az zabpelyhet, lisztet, sütőport és a sót. Alaposan keverd össze, majd apránként adagolj hozzá annyi langyos vizet, hogy egy masszív, ragacsos masszát kapj.
- Végül keverd a masszába a sütési étcsokoládé darabokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal adagolj kisebb halmokat, majd lapítsd őket kb. fél cm vastagra.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 12 percig. Ekkor még úgy fogod érezni, hogy túl puhák, de mindenképp vedd ki a kekszeket a sütőből. Miután kihűltek, már ehetitek is.