Csupa csokis zabkeksz

Étkezés
Zabkeksz csupa csokival
Amit akár a gyerekekkel közösen is elkészíthetsz. Villámgyorsan és egyszerűen elkészül.
20

Hozzávalók

  • 90 g BOCI sütési étcsokoládé 
  • 100 g olvasztott vaj 
  • 30 g barna cukor 
  • 1 ek méz 
  • 1 tk sütőpor 
  • 1 tk só 
  • 1 tojás 
  • 130 g apró szemű zabpehely 
  • 120 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt 
  • kb. 50 ml langyos víz

Elkészítés

  1. A vajat olvaszd meg, majd hagyd kihűlni. 
  2. A csokit aprítsd nagyobb darabokra. 
  3. A tojást a cukorral keverd simára, add hozzá a kihűlt vajat és a mézet, majd az zabpelyhet, lisztet, sütőport és a sót. Alaposan keverd össze, majd apránként adagolj hozzá annyi langyos vizet, hogy egy masszív, ragacsos masszát kapj.  
  4. Végül keverd a masszába a BOCI sütési étcsokoládé darabokat. 
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal adagolj kisebb halmokat, majd lapítsd őket kb. fél cm vastagra. 
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 12 percig. Ekkor még úgy fogod érezni, hogy túl puhák, de mindenképp vedd ki a kekszeket a sütőből. Miután kihűltek, már ehetitek is.