Házi epres fagyi percek alatt

Étkezés
Epres fagyi desszert
Nem „igazi” fagyi, azt azért egy kicsit tovább tart elkészíteni, viszont hűsítő villámdesszertnek tökéletes. Nagyon gyümölcsös, nagyon finom, laktózmentes, és ha nem akarod, még cukrot vagy édesítőt sem kell hozzáadni, úgy is ízleni fog. Ezt a házi fagyi receptet azért jó, ha megjegyzed, mert nagyon változatosan elkészítheted attól függően, hogy épp mihez van kedved vagy melyik gyümölcsnek van szezonja.
4

Hozzávalók

  • 2 db feldarabolt, fagyasztott banán 
  • 15 dkg fagyasztott eper 
  • 1/2 dl kókusztej

Elkészítés

  1. A fagyasztott gyümölcsöket tedd turmixgépbe, és öntsd fel a kókusztejjel. 
  2. Kezdd el a gyümölcsös-kókusztejes elegyet turmixolni. Akkor lesz jó, amikor krémes állagú, nem darabos, de nem is folyós. Ha túl darabosnak érzed, adj még hozzá kókusztejet. 
  3. Tálald tálkákba, és már ehetitek is.

Ha a gyerekek jobban szeretik a jégkrém formájú fagyit, a krémes masszát töltsd jégkrémformába, és tedd vissza a mélyhűtőbe. Így persze több türelemre van szükség míg megdermed, cserébe viszont igazi jégkrém élményben lesz részetek.