Csodás, sárga sárgarépa krémleves

Étkezés
sárgarépa krémleves
Csodásan sárga. Díszítésnek nagyon jól mutat rajta a friss petrezselyem vagy korianderzöld, de pirított tökmaggal is nagyon finom.
4

Hozzávalók

  • 6-7 sárgarépa meghámozva, 2-3 cm-es szeletekre vágva
  • 1 ek vaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk curry por
  • 6 dl víz
  • 1 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor petrezselyem, vagy koriander levél
  • 4-6 szlet bacon csíkokra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Kevés vajon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a curry port és kevergetés mellett főzd még 1 -2 percig. 
  2. Öntsd fel a MAGGI kockából készült alaplével, majd öntsd bele a feldarabolt répákat, és főzd addig, amíg megpuhul. Közben ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Botmixerrel keverd simára, kevés citromlével, friss petrezselyemmel vagy korianderrel ízesítsd, tálaláshoz száraz serpenyőben piríts hozzá pár szelet bacont!