Csipetkés gombaleves

Étkezés
Gombaleves
Az őszi levesek között a tartalmas, ízes gombaleves az egyik tuti befutó.

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt a habaráshoz
  • 1 db MAGGI Gombaleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • A csipetkéhez
  • 15 dkg liszt (készítheted tönkölybúza lisztből)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítsd meg, a szeleteld fel őket vékonyan. 
  2. A hagymát apróra vágva dinszteld meg olajon, majd add hozzá a zöldségeket, pirítsd meg őket. Ez után jöhet hozzá a vékonyan felszeletelt gomba, további öt percig pirítsd őket együtt.
  3. Vedd le a tűzről a lábost, szórd meg a pirospaprikával, majd önts hozzá fél liter vizet. Add hozzá a MAGGI Gombaleveskockát, és főzd fél órát. Kóstolás után sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Tejfölös habarással sűrítsd be a levest.
  5. Míg 10 percig még lassú tűzön fő, készítsd el a csipetkét. Keverd össze a tojást a lisztel és egy csipet sóval, nem kell nagyon kikeverni! A legegyszerűbb, ha nokedli szaggatóval egyenesen a levesbe szaggatod. Ezután már csak addig főzd, míg a tészta feljön a leves tetejére. A főzés végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.