Étkezés
Az őszi levesek között a tartalmas, ízes gombaleves az egyik tuti befutó.
Hozzávalók
- 40 dkg gomba
- 3 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt a habaráshoz
- 1 db MAGGI Gombaleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- A csipetkéhez
- 15 dkg liszt (készítheted tönkölybúza lisztből)
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Elkészítés
- A zöldségeket tisztítsd meg, a szeleteld fel őket vékonyan.
- A hagymát apróra vágva dinszteld meg olajon, majd add hozzá a zöldségeket, pirítsd meg őket. Ez után jöhet hozzá a vékonyan felszeletelt gomba, további öt percig pirítsd őket együtt.
- Vedd le a tűzről a lábost, szórd meg a pirospaprikával, majd önts hozzá fél liter vizet. Add hozzá a MAGGI Gombaleveskockát, és főzd fél órát. Kóstolás után sózd, borsozd ízlés szerint.
- Tejfölös habarással sűrítsd be a levest.
- Míg 10 percig még lassú tűzön fő, készítsd el a csipetkét. Keverd össze a tojást a lisztel és egy csipet sóval, nem kell nagyon kikeverni! A legegyszerűbb, ha nokedli szaggatóval egyenesen a levesbe szaggatod. Ezután már csak addig főzd, míg a tészta feljön a leves tetejére. A főzés végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.