Étkezés
Könnyű desszert vagy gyors reggeli.
2
Hozzávalók
- 2 alma megpucolva, kockákra vágva
- 1 kk fahéj
- 3 szegfűszeg
- 1 dl víz
- 1 ek citromlé
- 2 tk cukor
- kis doboz natúr joghurt
- 4-6 ek Nestlé CHEERIOS Zab alma & fahéj
Elkészítés
- Az almát a vízben a citromlével és a fűszerekkel együtt főzd puhára. Ha megfőtt, a szegfűszeget vedd ki a vízből, a kompótot pedig hagyd hűlni.
- Halmozd a kompótot egy pohár aljára, szórj rá Nestlé CHEERIOS Zab gabonapelyhet, majd locsold meg natúr joghurttal.
- A tetejét díszítsd őrölt fahéjjal és alma szeletekkel.
Még krémesebb lesz a desszert, ha a kompótot, miután megfőtt, leturmixolod. A kompót-joghurt arányokon pedig változtass nyugodtan ízlés szerint.