Túrós-kakaós szelet

Étkezés
Túrós-kakaós szelet
Szinte elronthatatlan, és 30 perc alatt kész.
4

Hozzávalók

Tésztához

  • 6 tojás szétválasztva sárgájára és fehérjére
  • 6 ek porcukor
  • 1dl olaj habosra kever, bele
  • 4 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek Szerencsi kakaó
  • csipet só

Túrókrémhez

  • 16 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor 
  • ½ kg túró

A bevonathoz

Elkészítés

  1. Állíts össze a tésztát! Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét csipet sóval verd kemény habbá. Keverd habosra a tojássárgákat, a porcukrot és az olajat, majd tedd bele a lisztet, sütőport, kakaót és óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot.
  2. Egy közepes méretű tortaformát vagy tepsit kenj ki vékonyan vajjal, szórj rá egyenletesen kevés lisztet, majd önts bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt süsd készre. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
  3. Míg a tészta sül, keverd ki a túrókrémet! Először keverd selymesre a cukrokat és a margarint, majd keverd el benne a túrót.
  4. A csokis fedőréteghez vízgőz fölött olvaszd fel a nagyobb szeletekre tördelt csokit és a margarint, alaposan keverd össze, majd a vízgőzről levéve hagyd kicsit hűlni.
  5. Mikor a tészta megsült, kend rá a túrókrémet, majd a langyosra hűlt csokit. 
  6. Tedd hűtőbe, hogy összeálljon a süti, és a krémek is megdermedjenek. 

Ha még izgalmasabbá tennéd ezt az amúgy is finom sütit, a csokiréteg alá kenj vékonyan karamell krémet vagy mogyoróvajat, esetleg pár szem mogyorót is rászórhatsz.