Étkezés
20db
Hozzávalók
- 1 tábla étcsokoládé
- 180 ml tejszín
- 2-3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Melegítsd fel 180 ml tejszínt, és olvaszd fel benne a darabokra tört étcsokoládét. Vigyázz, hogy ne forrjon fel, mert a csokoládé szerkezetének nem tesz jót a túl magas hőmérséklet.
- Ha szeretnéd ízesíteni, válassz valamilyen különleges aromát. Használhatsz narancshéjat, fahéjat vagy vaníliát és chilit is.
- Ha teljesen felolvadt a csoki, vedd le a tűzről és tedd fagyasztóba a krémet. Fontos, hogy hirtelen hűljön le, de vigyázz, hogy ne fagyaszd meg! Néha keverj egyet a krémen, így homogénebb állaga lesz. A massza akkor kész, amikor már nem tudod keverni, de még formázható, gyurmaszerű.
- Tegyél a belsejébe mogyorót vagy aszalt gyümölcsdarabokat.
- Az elkészült trüffel golyókat forgasd meg cukrozatlan kakaóporban.