Trüffel golyó

Étkezés
trüffel golyó
20db

Hozzávalók

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 180 ml tejszín
  • 2-3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  1. Melegítsd fel 180 ml tejszínt, és olvaszd fel benne a darabokra tört étcsokoládét. Vigyázz, hogy ne forrjon fel, mert a csokoládé szerkezetének nem tesz jót a túl magas hőmérséklet. 
  2. Ha szeretnéd ízesíteni, válassz valamilyen különleges aromát. Használhatsz narancshéjat, fahéjat vagy vaníliát és chilit is. 
  3. Ha teljesen felolvadt a csoki, vedd le a tűzről és tedd fagyasztóba a krémet. Fontos, hogy hirtelen hűljön le, de vigyázz, hogy ne fagyaszd meg! Néha keverj egyet a krémen, így homogénebb állaga lesz. A massza akkor kész, amikor már nem tudod keverni, de még formázható, gyurmaszerű.  
  4. Tegyél a belsejébe mogyorót vagy aszalt gyümölcsdarabokat.
  5. Az elkészült trüffel golyókat forgasd meg cukrozatlan kakaóporban.