Sült, fűszeres sárgarépa

Étkezés
sárgarépa
Finom köret vagy egészséges nassolnivaló.
2

Hozzávalók

  • 6 közepes vagy kisebb méretű sárgarépa
  • 1,5 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

  1. A sárgarépákat pucold meg, egészben tedd egy kisebb zacskóba. Ha csak vastagabb répákat kaptál, hosszában vágd őket ketté. 
  2. Egy tálkában alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy minden oldalukra jusson a fűszeres olajból.
  3. Tedd a répákat sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb 20 perc)
  4. Miután kivetted a sütőből, locsold meg őket pár csepp citromlével.

Egy klassz öntet még ínycsiklandóbbá varázsolja ezt a szuper zöldséges fogást. Próbáld ki joghurttal, amit megbolondítasz pár csepp MAGGI Würze folyékony ételízesítővel!