Étkezés
A zsenge zöldborsónak elég rövid a szezonja, ne hagyd ki! Amellett, hogy rostokban gazdag, növényi fehérjetartalma is támogatja a kiegyensúlyozott táplálkozást.
4
Hozzávalók
- 250 g köles
- 250 g zöldborsó
- 250 g feta sajt
- 4 dl alaplé MAGGI Erőleves kockából
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva (ha tettél el a mélyhűtőbe medvehagymát, a fokhagyma helyett használhatod azt is)
- 1 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Olívaolajon futtasd meg a kölest, de ne hagyd megpirulni! Öntsd fel az alaplével és főzd puhára, ez kb. 15 perc.
- A zöldborsót párhuzamosan főzd puhára, friss borsóból készítve ez is kb. 15 perc. Ha fagyasztott zöldborsóból készíted szezonon kívül, akkor forrástól számítva elég neki 5 perc!
- Keverd össze a zöldborsót a kölessel és az apróra vágott medvehagymával. Szórd meg a feta sajttal, és már tálalhatod is! Az sóval bánj óvatosan, a sajt is elég sós!