Köles zöldborsóval

Étkezés
Köles zöldborsóval
A zsenge zöldborsónak elég rövid a szezonja, ne hagyd ki! Amellett, hogy rostokban gazdag, növényi fehérjetartalma is támogatja a kiegyensúlyozott táplálkozást.
4

Hozzávalók

  • 250 g köles
  • 250 g zöldborsó
  • 250 g feta sajt
  • 4 dl alaplé MAGGI Erőleves kockából
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva (ha tettél el a mélyhűtőbe medvehagymát, a fokhagyma helyett használhatod azt is)
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Olívaolajon futtasd meg a kölest, de ne hagyd megpirulni! Öntsd fel az alaplével és főzd puhára, ez kb. 15 perc.
  2. A zöldborsót párhuzamosan főzd puhára, friss borsóból készítve ez is kb. 15 perc. Ha fagyasztott zöldborsóból készíted szezonon kívül, akkor forrástól számítva elég neki 5 perc!
  3. Keverd össze a zöldborsót a kölessel és az apróra vágott medvehagymával. Szórd meg a feta sajttal, és már tálalhatod is! Az sóval bánj óvatosan, a sajt is elég sós!