Étkezés
A halrudacskák és a fasírt ötvözete, a gyerekek szeretik, és még olajszag sem lesz a lakásban.
Hozzávalók
- ½ kg összetördelt halhús
- 1 tojás
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- ½ fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 zsemle 2 dl tejbe áztatva
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- só, bors ízlés szerint (a sóval óvatosan bánj, mert a fűszerkeverék már tartalmaz sót)
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés
- A tejbe áztatott zsemléből alaposan nyomd ki a tejet, és a zsemlét tépkedd apró darabokra.
- Keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd egységes masszává.
- Formázz a masszából gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában.
- Tedd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsire, spriccelj rájuk egy kevés olajat.
- 180 fokra melegített sütőben süsd, amíg a fasírok megpirulnak.