Gombás-fetás töltött krumpli

Étkezés
töltött krumpli

Hozzávalók

  • 6 nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db csiperkegomba
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A meghámozott krumplikat sós vízben főzd meg. 
  2. Közben az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon pirítsd meg, ezen fonnyaszd meg az apró darabokra vágott gombát, közben sózd, borsozd. 
  3. Miután a krumplik megfőttek, hosszában vágd őket félbe, majd kiskanállal óvatosan belezd ki őket. 
  4. A kivágott „krumpli belet” keverd össze a tejföllel, és villával vagy krumpli törővel alaposan nyomkodd össze. 
  5. Add hozzá a gombás ragut, morzsolj bele feta sajtot, és alaposan keverd el. 
  6. A masszát töltsd vissza a krumplikba, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig.