Hagymaleves

Étkezés
Hagymaleves

Hozzávalók

  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 1db Maggi Tyúkhúsleveskocka
  • 1 l víz
  • 1-2 ek vaj
  • 1 dl száraz fehérbor (elhagyható)
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A vízből és a leveskockából készíts alaplevet. 
  2. A zúzott fokhagymát és a karikákra vágott vöröshagymát vajon pirítsd üvegesre. 
  3. Öntsd rá a lisztet, párszor keverd meg, majd add hozzá az alaplevet. 
  4. Öntsd hozzá a bort is, és főzd pár percig. Fűszerezd ízlés szerint, tálald reszelt sajttal.