Sonkás frittata

Étkezés
Frittata
Olasz tojáslepény sonkával.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 kis vöröshagyma felaprítva
  • 15 dkg sonka apró kockákra vágva
  • 5 dkg sajt lereszelve
  • 2 ek tej
  • 2 ek étolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A sonkát serpenyőben, kevés olajon, a vöröshagymával pirítsd meg.
  2. Közben a tojásokat öntsd egy tálba, sózd, borsozd, keverd hozzá a petrezselymet, a tejet és a sajtot, keverd el villával, mintha rántottát készítenél, majd öntsd a pirított sonkára. 
  3. Amikor azt látod, hogy a serpenyő széleinél a tojásos keverék kezd megszilárdulni, tedd az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe.
  4. A sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Vigyázz, ne süsd sokáig, mert akkor túlságosan kiszárad.