Étkezés
Olasz tojáslepény sonkával.
Hozzávalók
- 8 tojás
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 kis vöröshagyma felaprítva
- 15 dkg sonka apró kockákra vágva
- 5 dkg sajt lereszelve
- 2 ek tej
- 2 ek étolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sonkát serpenyőben, kevés olajon, a vöröshagymával pirítsd meg.
- Közben a tojásokat öntsd egy tálba, sózd, borsozd, keverd hozzá a petrezselymet, a tejet és a sajtot, keverd el villával, mintha rántottát készítenél, majd öntsd a pirított sonkára.
- Amikor azt látod, hogy a serpenyő széleinél a tojásos keverék kezd megszilárdulni, tedd az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe.
- A sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Vigyázz, ne süsd sokáig, mert akkor túlságosan kiszárad.