Étkezés
4
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás sárgája
A tojáskrémhez
- 3 db tojás
- 2 dkg vaj
- 1 kk mustár
- 2 ek 12%-os tejföl
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Alufóliából formázz tölcsért.
- Leveles tésztából vágj egy hosszabb, kb. 2 cm széles csíkot, és tekerd fel a tölcsérre.
- Kend meg a tésztát tojássárgájával, hogy szép sárga legyen. Ha a tojássárgába teszel egy pár csepp szójaszószt, narancsosabb lesz a színe, de természetes ételszínezőként jól működik az is, ha a tésztát kevés paradicsompürével, sáfránnyal vagy sárgarépa pürével összegyúrod, vagy a feltekerés után kensz rá egy kevés olajjal összekevert pirospaprikát.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süsd kb. 15 percig.
- A kész tészta tölcsért tölts meg tojáskrémmel, a végébe szúrj petrezselymet.
- Húsvétkor adja magát, hogy tojáskrémmel töltsd, de igazából ez nincs kőbe vésve. Töltheted például sonkakrémmel, sajtkrémmel, csirkesalátával vagy akár lazackrémmel is.