Shakshuka - a közel-keleti lecsó

Étkezés
Shakshuka - a közel-keleti lecsó
Ha szereted a lecsót, ezt a receptet is imádni fogod. Mediterrán lecsó sok-sok paradicsommal és különleges fűszerezéssel.
A lecsó a tavasztól őszig tartó napfényes időszak jolly jokere. Itt a zamatos paradicsom és paprika, percek alatt összedobhatsz hát belőle egy klassz lecsót ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

  • 3-4 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 1 db paprika kis kockákra vágva
  • 1 db kaliforniai paprika kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1/2 tk. őrölt római kömény
  • szárított chili ízlés szerint (elhagyható)
  • só, bors ízlés szerint
  • 6 db paradicsom kockákra vágva
  • 1,5 dl MAGGI Zöldfűszeres Bolognai Szósz
  • 1 tk cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva

Elkészítés

  1. Serpenyőben forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, feldarabolt paprikát és a porfűszereket, és kevergetés mellett főzd, míg a paprika megpuhul (kb 10 perc). Ha úgy érzed, nincs alatta elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet, nehogy a fűszerek vagy a hagyma odaégjenek. 
  2. Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsomszószt és a cukrot is, majd főzd újabb 10-12 percig, míg a paradicsomszósz elkezd besűrűsödni. Kóstold meg, és fűszerezd, ha szükséges. 
  3. Egy kanál segítségével készíts a zöldséges masszába 6 mélyedést a tojásoknak, majd ezekbe üsd bele egyesével a 6 tojást. 
  4. Fedő alatt, alacsony lángon főzd, amíg a tojások megsülnek. 
  5. Végül szórd bele a petrezselymet.