Étkezés
Ha szereted a lecsót, ezt a receptet is imádni fogod. Mediterrán lecsó sok-sok paradicsommal és különleges fűszerezéssel.
A lecsó a tavasztól őszig tartó napfényes időszak jolly jokere. Itt a zamatos paradicsom és paprika, percek alatt összedobhatsz hát belőle egy klassz lecsót ebédre vagy vacsorára.
A lecsó a tavasztól őszig tartó napfényes időszak jolly jokere. Itt a zamatos paradicsom és paprika, percek alatt összedobhatsz hát belőle egy klassz lecsót ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 3-4 ek olaj
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 1 db paprika kis kockákra vágva
- 1 db kaliforniai paprika kis kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 tk. őrölt koriander
- 1 tk. pirospaprika
- 1/2 tk. őrölt római kömény
- szárított chili ízlés szerint (elhagyható)
- só, bors ízlés szerint
- 6 db paradicsom kockákra vágva
- 1,5 dl MAGGI Zöldfűszeres Bolognai Szósz
- 1 tk cukor
- 6 db tojás
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
Elkészítés
- Serpenyőben forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, feldarabolt paprikát és a porfűszereket, és kevergetés mellett főzd, míg a paprika megpuhul (kb 10 perc). Ha úgy érzed, nincs alatta elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet, nehogy a fűszerek vagy a hagyma odaégjenek.
- Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsomszószt és a cukrot is, majd főzd újabb 10-12 percig, míg a paradicsomszósz elkezd besűrűsödni. Kóstold meg, és fűszerezd, ha szükséges.
- Egy kanál segítségével készíts a zöldséges masszába 6 mélyedést a tojásoknak, majd ezekbe üsd bele egyesével a 6 tojást.
- Fedő alatt, alacsony lángon főzd, amíg a tojások megsülnek.
- Végül szórd bele a petrezselymet.