Étkezés
Grillezéskor a gomba és a kaliforniai paprika is rendszerint előkerül, használd most fel őket ehhez a laktató salátához. Ha nem éppen nem grilleztek, serpenyőben sütve is tökéletes!
Amíg pedig tart a spárga szezon, használjátok ki, és tegyetek bele spárgát is!
Amíg pedig tart a spárga szezon, használjátok ki, és tegyetek bele spárgát is!
4
Hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 25 dkg zöld spárga
- 1/2 fej jégsaláta csíkokra szelve
- 4 db tojás
- 20 dkg köles
- 3 dkg parmezán
- víz
- só ízlés szerint
- THOMY Paradicsomos salátaöntet tengeri sóval
Elkészítés
- A kölest öblítsd át, majd 2-szeres forró sós vízben, alacsony tűzön főzd puhára.
- A tojásokat szintén forró vízben főzd keményre úgy, hogy a sárgájuk egy picit még puha maradjon. Ehhez 7 percig kell főzni őket.
- A gombát pucold meg, vágd kisebb kockákra, a kaliforniai paprikát is vágd kisebb szeletekre, enyhén sózd, majd grillrácson (tálcában) vagy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg.
- Ha spárgát is készítesz, alaposan mosd meg a fás végeit törd le, majd vízgőz fölött párold puhára. Ha szeretnél igazán finom spárgát főzni, vagy nem tudod, hogyan tisztítsd meg pofon egyszerűen, kattints cikkünkre!
- Mikor a zöldségek elkészültek, tedd őket jégsaláta ágyra – a spárgát előtte vágd fel km 1,5 cm hosszú szeletekre, majd öntsd rájuk a THOMY Paradicsomos salátaöntetet.
- Tedd a tetejére a félbevágott tojásokat, díszítsd parmezán forgáccsal, és tálalj mellé főtt kölest!