Saláta grillezett zöldségekkel és kölessel

Étkezés
Grillezett zöldségsaláta
Grillezéskor a gomba és a kaliforniai paprika is rendszerint előkerül, használd most fel őket ehhez a laktató salátához. Ha nem éppen nem grilleztek, serpenyőben sütve is tökéletes!
Amíg pedig tart a spárga szezon, használjátok ki, és tegyetek bele spárgát is!
4

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba 
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika 
  • 25 dkg zöld spárga 
  • 1/2 fej jégsaláta csíkokra szelve 
  • 4 db tojás 
  • 20 dkg köles 
  • 3 dkg parmezán 
  • víz 
  • só ízlés szerint 
  • THOMY Paradicsomos salátaöntet tengeri sóval

Elkészítés

  1. A kölest öblítsd át, majd 2-szeres forró sós vízben, alacsony tűzön főzd puhára.  
  2. A tojásokat szintén forró vízben főzd keményre úgy, hogy a sárgájuk egy picit még puha maradjon. Ehhez 7 percig kell főzni őket. 
  3. A gombát pucold meg, vágd kisebb kockákra, a kaliforniai paprikát is vágd kisebb szeletekre, enyhén sózd, majd grillrácson (tálcában) vagy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg. 
  4. Ha spárgát is készítesz, alaposan mosd meg a fás végeit törd le, majd vízgőz fölött párold puhára. Ha szeretnél igazán finom spárgát főzni, vagy nem tudod, hogyan tisztítsd meg pofon egyszerűen, kattints cikkünkre!
  5. Mikor a zöldségek elkészültek, tedd őket jégsaláta ágyra – a spárgát előtte vágd fel km 1,5 cm hosszú szeletekre, majd öntsd rájuk a THOMY Paradicsomos salátaöntetet.  
  6. Tedd a tetejére a félbevágott tojásokat, díszítsd parmezán forgáccsal, és tálalj mellé főtt kölest!