Étkezés
Ha gluténmentes kekszet sütnétek, a sima liszt helyett rizslisztet vagy mandulalisztet használj és ügyelj arra, hogy gluténmentes sütőport válassz! (kb 10 darab)
5
Hozzávalók
- 2 bögre búzalisztliszt
- 1/2 tk sütőpor
- 250 g margarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 tk vanília aroma
- 2 bögre Nestlé Corn Flakes kukoricapehely
Elkészítés
- A gyerekek keverjék össze a lisztet és a sütőport.
- Robotgép segítségével keverd simára a margarint a cukorral, majd a gyerekek segíthetnek, ha hozzáadják a tojást és a vanília aromát, és alaposan összekeverik.
- Öntsétek a kukoricapelyhet és a lisztes-sütőporos keveréket a masszához, keverjétek össze alaposan.
- Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljatok kanálnyi kupacokat a masszából.
- 180°C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (kb. 10 perc)