Csokis cukkini muffin recept

Étkezés
Csokis cukkini muffin recept
A cukkini rendkívül sokoldalú zöldség, akár sütemények alapanyagának is kiváló. Így lesznek ezek a muffinok puhák, szaftosak és fantasztikusan finomak.
12

Hozzávalók

  • 2 kisebb cukkini lereszelve, alaposan kinyomkodva
  • 100 g görög joghurt
  • 230 g teljes kiőrlésű liszt 
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk teáskanál só
  • 120 g barnacukor
  • 50 ml olvasztott vaj vagy növényi olaj
  • 2 tojás (szobahőmérsékletű)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tábla BOCI étcsokoládé

Elkészítés

  1. Nagylyukú sajtreszelőn reszeld le a megpucolt cukkinit, majd alaposan nyomkodd ki a levét. Ez azért fontos, mert ha nagyon lédús marad, eláztatja a tésztát. Akkor elég a mennyiség, ha a reszelt cukkini kb. 1,5 bögrényi lesz (2,5 dl-es bögre)
  2. Egy nagyobb edényben keverd össze a görög joghurtot, olajat és a cukrot, majd mikor sima krém lett belőle, add hozzá a vanília kivonatot, és a tojásokat egyesével. Közben kevergesd. Végül jöhet bele a cukkini is. Ha kész a massza, tedd félre.
  3. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd add a masszához, és alaposan keverd el, hogy a száraz összetevők szépen elvegyüljenek a tésztában.
  4. Reszelj le, vagy törj apró darabokra 1 tábla BOCI étcsokit, és keverd ezt is a tésztába
  5. A muffin formákat kend ki vajjal, majd ¾-ig töltsd meg őket a masszával.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig, a sütési idő végén szórhatsz még a tetejére csokit, hogy szépen ráolvadjon.

Akkor sültek meg a muffinok, amikor, ha beleszúrsz egy hústűt, vagy kést és az úgy jön ki, hogy nem marad rajta tészta.