Fantasztikus meggyes-csokis süti sütés nélkül

Étkezés
Fantasztikus meggyes-csokis süti sütés nélkül
Próbáld ki te is ezt a mennyei meggyes-csokis desszertet akár gluténmentesen is, és szinte biztos, hogy ez lesz az egyik kedvenc édességed! Ha gluténmentes édességet szeretnél, használj hozzá gluténmentes zabkekszet!
15

Hozzávalók

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz ledarálva 
  • 12 dkg vaj 
  • 6-8 dkg cukor
  • 0,6 dl tej vagy növényi ital
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor 
  • 1 tk rumaroma (elhagyható)
  • 7 dkg magozott, felezett meggy

A csokibevonathoz

  • 1 tábla étcsokoládé (90 g)
  • 1 ek vaj vagy olaj

Elkészítés

  1. Melegítsd össze a vajat, a tejet (vagy növényi italt) és a cukrot – akár mikróban is - amíg a vaj és a cukor fel nem olvadnak. 
  2. Add hozzá a kakaóport, a meggyet és a kekszet, majd alaposan dolgozd össze az összetevőket.
  3. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt szögletes edénybe. Ez lehet kisebb tepsi vagy hőálló tál, de akár műanyag tároló edény is. Tedd 10 percre hűtőbe.
  4. A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban olvaszd össze a vajjal, majd az alaposan összekevert olvasztott csokit simítsd el a hűtőből kivett süti masszára, hogy mindenhol egyenletesen befedje. 
  5. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a desszert megszilárduljon.