Étkezés
Próbáld ki te is ezt a mennyei meggyes-csokis desszertet akár gluténmentesen is, és szinte biztos, hogy ez lesz az egyik kedvenc édességed! Ha gluténmentes édességet szeretnél, használj hozzá gluténmentes zabkekszet!
15
Hozzávalók
- 15 dkg teljes kiőrlésű keksz ledarálva
- 12 dkg vaj
- 6-8 dkg cukor
- 0,6 dl tej vagy növényi ital
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk rumaroma (elhagyható)
- 7 dkg magozott, felezett meggy
A csokibevonathoz
- 1 tábla étcsokoládé (90 g)
- 1 ek vaj vagy olaj
Elkészítés
- Melegítsd össze a vajat, a tejet (vagy növényi italt) és a cukrot – akár mikróban is - amíg a vaj és a cukor fel nem olvadnak.
- Add hozzá a kakaóport, a meggyet és a kekszet, majd alaposan dolgozd össze az összetevőket.
- Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt szögletes edénybe. Ez lehet kisebb tepsi vagy hőálló tál, de akár műanyag tároló edény is. Tedd 10 percre hűtőbe.
- A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban olvaszd össze a vajjal, majd az alaposan összekevert olvasztott csokit simítsd el a hűtőből kivett süti masszára, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
- Tedd vissza a hűtőbe, hogy a desszert megszilárduljon.