Parmezán bundában sült cukkini

Étkezés
Parmezán bundában sült cukkini
Ez a zöldségmártogatós igazi ínyencfalat.

Hozzávalók

  • 1 cukkini ujjnyi vastag hasábokra vágva
  • 1 bögre pankó morzsa
  • ½ bögre parmezán morzsa (vagy darált parmezán)
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • 2 tojás

Elkészítés

  1. A cukkinit keresztben vágd ketté, majd hosszában vágj belőle ujjnyi vastag hasábokat (hogy úgy nézzen ki, mint egy vastag sült krumpli hasáb.
  2. A morzsát, parmezánt és a fűszereket alaposan keverd össze.
  3. „Panírozd” be a cukkini hasábokat. Először forgasd meg őket a simára kevert tojásban, majd a száraz összetevőkből készült panírban.
  4. A panírozott cukkiniszeleteket tedd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne érjenek össze.
  5. 220 fokosra előmelegített tepsiben süsd 20 percig.