Étkezés
Ez a zöldségmártogatós igazi ínyencfalat.
Hozzávalók
- 1 cukkini ujjnyi vastag hasábokra vágva
- 1 bögre pankó morzsa
- ½ bögre parmezán morzsa (vagy darált parmezán)
- 2 tk szárított bazsalikom
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 2 tojás
Elkészítés
- A cukkinit keresztben vágd ketté, majd hosszában vágj belőle ujjnyi vastag hasábokat (hogy úgy nézzen ki, mint egy vastag sült krumpli hasáb.
- A morzsát, parmezánt és a fűszereket alaposan keverd össze.
- „Panírozd” be a cukkini hasábokat. Először forgasd meg őket a simára kevert tojásban, majd a száraz összetevőkből készült panírban.
- A panírozott cukkiniszeleteket tedd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne érjenek össze.
- 220 fokosra előmelegített tepsiben süsd 20 percig.