Medvehagymás lepény

Étkezés
egy csokor medvehagyma
Veled is előfordult már, hogy megvetted, de aztán nem volt ötleted, mit is csinálj belőle?

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 ek olaj
  • 20 dkg krémes ricotta
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • só, bors ízlés szerint, 
  • kb. 10 db koktélparadicsom

Elkészítés

  1. A ricottát, felaprított medvehagymát, tojást, tejfölt és a fűszereket alaposan keverd össze, míg egy finom, krémes állagú masszát kapsz. 
  2. Egy olajjal kikent tortaforma aljára fektesd a leveles tésztát úgy, hogy a széleinél a tészta hajoljon fel.
  3. Öntsd rá a ricottás, medvehagymás tölteléket, a tetejére pedig tegyél félbe vágott koktélparadicsomokat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. 
  5. Miután megsült, hagy egy kicsit hűlni, majd vedd ki a torta formából, és vágd szeletekre. 

Egyszerű vendégváró, vagy nassolnivaló ha a tésztából kb 5*5 cm-es négyzeteket vágsz ki, azokat töltöd meg, és batyukat, vagy töltött háromszögeket formázol belőlük. Ehhez a variációhoz nagyon jól illik olyan egy finom mártogatós, vagy szósz is, mint az új MAGGI üveges szószok