Étkezés
Veled is előfordult már, hogy megvetted, de aztán nem volt ötleted, mit is csinálj belőle?
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 ek olaj
- 20 dkg krémes ricotta
- 1 kis doboz tejföl
- 1 tojás
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors ízlés szerint,
- kb. 10 db koktélparadicsom
Elkészítés
- A ricottát, felaprított medvehagymát, tojást, tejfölt és a fűszereket alaposan keverd össze, míg egy finom, krémes állagú masszát kapsz.
- Egy olajjal kikent tortaforma aljára fektesd a leveles tésztát úgy, hogy a széleinél a tészta hajoljon fel.
- Öntsd rá a ricottás, medvehagymás tölteléket, a tetejére pedig tegyél félbe vágott koktélparadicsomokat.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig.
- Miután megsült, hagy egy kicsit hűlni, majd vedd ki a torta formából, és vágd szeletekre.
Egyszerű vendégváró, vagy nassolnivaló ha a tésztából kb 5*5 cm-es négyzeteket vágsz ki, azokat töltöd meg, és batyukat, vagy töltött háromszögeket formázol belőlük. Ehhez a variációhoz nagyon jól illik olyan egy finom mártogatós, vagy szósz is, mint az új MAGGI üveges szószok.