Étkezés
Pizza zöldségből és zabpehelyből? Igen! Ezt tényleg muszáj kipróbálnod!
2
Hozzávalók
- 30 dkg cukkini lereszelve, alaposan kinyomva
- 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 1 ek lenmagliszt
- 3 ek víz
- 2 ek zabpehely
- 4 ek liszt
- 1 ek olaj
- 1tk só
- 1 tk oregano
- 1 tk őrölt kömény
- bors ízlés szerint
Elkészítés
- A lereszelt cukkinit sózd meg, majd hagyd állni, hogy jól kieressze a levét.
- A lenmaglisztet keverd össze a vízzel, várj, míg jól megszívja magát.
- Amikor a cukkini már kellemesen „izzad”, alaposan nyomkodd ki, és keverd össze a többi hozzávalóval.
- Serpenyőben süsd közepes lángon 10 percig oldalanként, majd tedd sütőbe a választott pizzafeltétekkel.
Kenj a pizza tetejére MAGGI üveges szószai* egyikét, tegyél rá feltétet ízlés szerint.
* Nem minősített vegán temék