Lisztmentes csokitorta

Étkezés
Lisztmentes csokitorta
8

Hozzávalók

  • 270 g étcsokoládé darabokra törve  
  • 140 g vaj felkockázva 
  • 8 tojás (sárgája és fehérje különválasztva) 
  • 150 g cukor  
  • 40 g cukrozatlan kakaópor 
  • csipet só

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 180 ºC-ra, és egy 23 cm-es csatos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. 
  2. Vízgőz fölött hőálló edényben, kevergetés mellett olvaszd meg a vajat és a csokit addig, míg lágy, homogén massza lesz, majd tedd félre hűlni. 
  3. Add az olvadt, de kihűlt csokihoz a 8 tojássárgáját, és alaposan keverd el. Ezután jöhet bele a kakaópor és a só, amit szintén keverj el a masszában. Ne lepődj meg, ha egy kicsit szemcsés lesz a krém, ez normális.  
  4. A tojásfehérjékhez add hozzá a cukrot, és kézi robotgéppel verd kemény habbá. 
  5. A tojásfehérje 1/3-át óvatosan forgasd a csokis krémbe, hogy fellazuljon, majd nagyon óvatosan a maradék 2/3- ot is keverd bele úgy, hogy megmaradjon a tojásfehérje lazasága. Az egész úgy fog kinézni, mint egy csokihab. 
  6. Öntsd a krémet a kibélelt tortaformába, a tetejét simítsd egyenesre.  
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig, amíg a torta szépen megemelkedik, és a tetején egy vékony ropogós réteg alakul ki. Egy hústű segítségével könnyen ellenőrizheted, hogy megsült-e a tészta: szúrd a tűt a tésztába, és akkor jó, ha mikor kihúzod, nincs rajta ráragadt massza. 
  8. Hagyd hűlni 5-10 percet, mielőtt kivennéd a tortaformából. Ne lepődj meg, ha a torta összeesik, mivel nincs benne liszt, ez teljesen normális reakció.  
  9. Díszítéshez szórj kakaóport a tetejére, mellé pedig tegyél friss gyümölcsöt!