Chilis csokoládéfelfújt

Étkezés
Chilis csokoládéfelfújt
4

Hozzávalók

  • 2 db tojás 
  • 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek)
  • 9 dkg vaj
  • 90 g BOCI sütési étcsokoládé
  • 2 dkg liszt 
  • 2 csipet só
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez
  • 1/2 kk chilipor

Elkészítés

  1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre. 
  2. Olvaszd fel a csokit a vajjal együtt. 
  3. A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz). 
  4. A cukros sárgáját óvatosan keverd össze a habbá vert fehérjével, hogy az ne „törjön össze”. 
  5. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, a lisztet és egy csipet sót és a chilit, és finoman keverd össze. 
  6. A masszát kivajazott, keserű kakaóporral megszórt szuflé formába töltsd, és 180-200 fokon 10-12 perc alatt süsd meg.