Étkezés
4
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek)
- 9 dkg vaj
- 90 g étcsokoládé
- 2 dkg liszt
- 2 csipet só
- 1 ek cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez
- 1/2 kk chilipor
Elkészítés
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre.
- Olvaszd fel a csokit a vajjal együtt.
- A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz).
- A cukros sárgáját óvatosan keverd össze a habbá vert fehérjével, hogy az ne „törjön össze”.
- Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, a lisztet és egy csipet sót és a chilit, és finoman keverd össze.
- A masszát kivajazott, keserű kakaóporral megszórt szuflé formába töltsd, és 180-200 fokon 10-12 perc alatt süsd meg.