Kívül roppanós, belül puha csokis brownie keksz

Étkezés
Kívül roppanós, belül puha csokis brownie keksz
10 perc alatt összeállítod, 10 perc alatt kisütöd. Ennyi. Az eredmény pedig egy elmondhatatlanul finom csokis süti, amiért az egész család megőrül majd.
15

Hozzávalók

  • 270 g étcsokoládé
  • 200 g sótlan vaj
  • 170 g barnacukor
  • 50 g cukor
  • 2 db szobahőmérsékletű tojás
  • 110 g liszt
  • 26 g cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 2 tk NESCAFÉ Gold Koffeinmentes instant kávé - elhagyható

Elkészítés

  1. Tedd mikrózható edénybe a vajat és az apró darabokra tört csokit, melegítsd addig, míg az alapanyagok megolvadnak, és homogén masszává keverhetők. Érdemes 15 másodpercenként leállítani a mikrót, keverni egyet, és újraindítani addig, amíg a kívánt eredményt eléred.
  2. A tojásokat a cukrokkal együtt, robotgéppel, kb 2-3 perc alatt verd habosra. Akkor jó, amikor már igazán sima és világos sárga lesz.
  3. Add a tojáshoz a csokis-vajas keveréket, és keverd finoman addig, míg lágy, homogén massza lesz.
  4. Add hozzá a lisztet és az instant kávét is, és alaposan, de finoman keverd össze. Az instant kávé elhagyható a receptből, de azért jó, ha beleteszed, mert segít kiemelni a csoki ízét. Ne félj, nem lesz kávéízű tőle a süti. 
  5. A masszát adagold kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb 10-12 percig, míg a süti külseje már roppanós lesz, de belül még puha marad.