Étkezés
10 perc alatt összeállítod, 10 perc alatt kisütöd. Ennyi. Az eredmény pedig egy elmondhatatlanul finom csokis süti, amiért az egész család megőrül majd.
15
Hozzávalók
- 270 g étcsokoládé
- 200 g sótlan vaj
- 170 g barnacukor
- 50 g cukor
- 2 db szobahőmérsékletű tojás
- 110 g liszt
- 26 g cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 2 tk NESCAFÉ Gold Koffeinmentes instant kávé - elhagyható
Elkészítés
- Tedd mikrózható edénybe a vajat és az apró darabokra tört csokit, melegítsd addig, míg az alapanyagok megolvadnak, és homogén masszává keverhetők. Érdemes 15 másodpercenként leállítani a mikrót, keverni egyet, és újraindítani addig, amíg a kívánt eredményt eléred.
- A tojásokat a cukrokkal együtt, robotgéppel, kb 2-3 perc alatt verd habosra. Akkor jó, amikor már igazán sima és világos sárga lesz.
- Add a tojáshoz a csokis-vajas keveréket, és keverd finoman addig, míg lágy, homogén massza lesz.
- Add hozzá a lisztet és az instant kávét is, és alaposan, de finoman keverd össze. Az instant kávé elhagyható a receptből, de azért jó, ha beleteszed, mert segít kiemelni a csoki ízét. Ne félj, nem lesz kávéízű tőle a süti.
- A masszát adagold kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb 10-12 percig, míg a süti külseje már roppanós lesz, de belül még puha marad.