Kéksajtos füge

Étkezés
kéksajtos füge
Füge szezonban előételnek vagy uzsonnára nem is választhatnál finomabbat!
2

Hozzávalók

  • 6 db füge
  • 5 dkg kéksajt (a legjobb édes gorgonzola-ból)

Elkészítés

  1. A fügéket mosd meg, majd éles késsel a csúcsánál vágj beléjük kereszt formát úgy, hogy négy részre nyíljanak, de mindegyik füge egyben maradjon.
  2. A közepébe morzsolj kéksajtot.
  3. Hidegen is ízletes, de ha sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben pár percig sütöd, míg a sajt megolvad, langyosan még különlegesebb. Ha nem szeretnéd bekapcsolni emiatt a sütőt, pár csepp olajon, serpenyőben, fedő alatt is működik.

Tálaláskor kínálj mellé pár szelet teljes kiőrlésű pirítóst!