Étkezés
A banánkenyér legnagyobb előnye azon kívül, hogy eszméletlen finom, az, hogy felhasználhatod hozzá a már megbarnult banánokat, amiket már a család nem szívesen fogyaszt el magában.
4
Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 4 db banán meghámozva, pépesre törve
- ½ tk só
- 2 tojás
- 1 zárt maréknyi olajos mag – opcionális
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 180 C-ra (Gázsütőn 4-es fokozat).
- Zúzzátok össze a banánt, adjátok hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a tojást, majd a többi száraz hozzávalót (a magok kivételével). A gyerekek kifejezetten élvezni fogják a banánok összezúzását, és a kevergetést is.
- Ha a massza kész, öntsétek bele az ízesítéshez használt magokat, és keverjétek össze.
- Öntsd sütőformába (például hosszúkás kenyérsütő forma vagy őzgerinc forma).
- Tedd a sütőbe, és süsd, amíg aranybarna lesz (Ez kb. 50 perc). Bár a tészta ilyenkor ragacsos még egy kicsit, ha beleszúrsz egy hústűt, már nem marad rajta.