Kakaós banánkenyér

Recept
Főzés gyerekekkel
A banánkenyér legnagyobb előnye azon kívül, hogy eszméletlen finom, az, hogy felhasználhatod hozzá a már megbarnult banánokat, amiket már a család nem szívesen fogyaszt el magában.

Hozzávalók

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csapott ek Szerencsi kakaópor
  • 2 kk sütőpor
  • 4 db banán meghámozva, pépesre törve
  • ½ tk só
  • 2 tojás
  • 1 zárt maréknyi olajos mag – opcionális

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra (Gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Zúzzátok össze a banánt, adjátok hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a tojást, majd a többi száraz hozzávalót (a magok kivételével). A gyerekek kifejezetten élvezni fogják a banánok összezúzását, és a kevergetést is.
  3. Ha a massza kész, öntsétek bele az ízesítéshez használt magokat, és keverjétek össze.
  4. Öntsd sütőformába (például hosszúkás kenyérsütő forma vagy őzgerinc forma).
  5. Tedd a sütőbe, és süsd, amíg aranybarna lesz (Ez kb. 50 perc). Bár a tészta ilyenkor ragacsos még egy kicsit, ha beleszúrsz egy hústűt, már nem marad rajta.