Joghurtos padlizsán

Étkezés
Joghurtos padlizsán
Húsok mellé köretnek, vagy csak magában egy szelet pirítóssal is fantasztikus. Frissítő, laktató, krémes finomság.
2

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán 
  • 2 dl görög joghurt 
  • 1 ek friss citromlé 
  • késhegynyi őrölt római kömény 
  • 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék 
  • 1 ek olaj 
  • 1 tk olívaolaj 
  • 1 tk só 
  • 1 marék friss petrezselyem 
  • 1 ek pirított fenyőmag a tálaláshoz, elhagyható

Elkészítés

  1. A padlizsánt vágd kb. 1 cm-es kockákra, terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg olajjal. Sózni épp csak egy  picit kell, de akár el is hagyhatod a sót, mert a joghurt fűszerezéséhez használt Maggi fűszerkeverék már tartalmazza a sót is.  
  2. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd puhára. Nem baj, ha megbarnul picit. 
  3. A kisült padlizsánt hagyd kihűlni, addig keverd be a joghurtba a többi hozzávalót (a pirított fenyőmag kivételével) 
  4. Mikor a padlizsán kihűlt, forgasd a joghurtba, tálaláskor szórj rá pirított fenyőmagot.