Étkezés
Húsok mellé köretnek, vagy csak magában egy szelet pirítóssal is fantasztikus. Frissítő, laktató, krémes finomság.
2
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 2 dl görög joghurt
- 1 ek friss citromlé
- késhegynyi őrölt római kömény
- 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- 1 ek olaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 tk só
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 ek pirított fenyőmag a tálaláshoz, elhagyható
Elkészítés
- A padlizsánt vágd kb. 1 cm-es kockákra, terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg olajjal. Sózni épp csak egy picit kell, de akár el is hagyhatod a sót, mert a joghurt fűszerezéséhez használt Maggi fűszerkeverék már tartalmazza a sót is.
- 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd puhára. Nem baj, ha megbarnul picit.
- A kisült padlizsánt hagyd kihűlni, addig keverd be a joghurtba a többi hozzávalót (a pirított fenyőmag kivételével)
- Mikor a padlizsán kihűlt, forgasd a joghurtba, tálaláskor szórj rá pirított fenyőmagot.