Csokis-fahéjas csiga

Étkezés
csokis-fahéjas csiga
15 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta 
  • ½ tábla BOCI étcsokoládé lereszelve
  • 2 ek fahéj
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek olaj

Elkészítés

1.    A leveles tésztát alaposan kend be olajjal (ettől lesz majd szaftos a töltelék), ehhez 3-4 ek olaj is kellhet.
2.    Szita vagy szűrő segítségével szórd rá a fahéj és a porcukor keverékét, majd szórd rá a reszelt csokit.
3.    A hosszú oldalánál tekerd fel szorosan a tésztát.
4.    Vágj a tekercsből kb. 2 cm vastag szeleteket, majd ezeket fektesd egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ne tedd őket egymáshoz túl közel, mert a tekercsek sütés közben meg fognak duzzadni. 
5.    180 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta átsül és pirulni kezd. Ez kb. 12-13 perc.

Két tipp maximalistáknak:
- Extra finom lesz, ha pirított pekán diót vagy kesudiót is szórsz a töltelékbe.
- Szaftosabb és puhább lesz, ha az elkészült csigákat meglocsolod fahéjas-vaníliás tejszínnel.