Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- ½ tábla étcsokoládé lereszelve
- 2 ek fahéj
- 4 ek porcukor
- 3 ek olaj
Elkészítés
1. A leveles tésztát alaposan kend be olajjal (ettől lesz majd szaftos a töltelék), ehhez 3-4 ek olaj is kellhet.
2. Szita vagy szűrő segítségével szórd rá a fahéj és a porcukor keverékét, majd szórd rá a reszelt csokit.
3. A hosszú oldalánál tekerd fel szorosan a tésztát.
4. Vágj a tekercsből kb. 2 cm vastag szeleteket, majd ezeket fektesd egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ne tedd őket egymáshoz túl közel, mert a tekercsek sütés közben meg fognak duzzadni.
5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta átsül és pirulni kezd. Ez kb. 12-13 perc.
Két tipp maximalistáknak:
- Extra finom lesz, ha pirított pekán diót vagy kesudiót is szórsz a töltelékbe.
- Szaftosabb és puhább lesz, ha az elkészült csigákat meglocsolod fahéjas-vaníliás tejszínnel.