Bonbon

Étkezés
csokigolyók
Egyszerűen elkészíthető csokigolyó.

Hozzávalók

  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé (pl. BOCI étcsokoládé)
  • 7 dkg sózatlan vaj
  • 1 tojássárgája
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  1. A csokoládéból tedd félre kb. az 1/3-ad részét.
  2. A 2/3 rész kis darabokra tört csokoládét vízgőz fölött vajjal olvaszd fel, és jól dolgozd össze. 
  3. A tűzről levett csokoládéban keverd el az apróra tört 1/3 rész majd, amikor már langyos, folyamatosan kevergetve keverd bele a tojássárgáját. 
  4. Amikor kihűlt, tedd hűtőszekrénybe, amíg kicsit megszilárdul. Ekkor formázz apró golyókat belőle, majd a golyókat forgasd meg a kakaóporban. 
  5. Hűtőszekrényben tárold!

Kísérletezz bátran a fűszerezéssel! Keverhetsz a masszába egy kis chilit vagy bazsalikomot, fahéjat, vagy csillagánizst, esetleg kardamomot.
A golyókat pedig a kakaó mellett megforgathatod mandula-, vagy mogyoróforgácsban, de használhatsz kókuszreszeléket is!