Étkezés
Egyszerűen elkészíthető csokigolyó.
Hozzávalók
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 7 dkg sózatlan vaj
- 1 tojássárgája
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A csokoládéból tedd félre kb. az 1/3-ad részét.
- A 2/3 rész kis darabokra tört csokoládét vízgőz fölött vajjal olvaszd fel, és jól dolgozd össze.
- A tűzről levett csokoládéban keverd el az apróra tört 1/3 rész majd, amikor már langyos, folyamatosan kevergetve keverd bele a tojássárgáját.
- Amikor kihűlt, tedd hűtőszekrénybe, amíg kicsit megszilárdul. Ekkor formázz apró golyókat belőle, majd a golyókat forgasd meg a kakaóporban.
- Hűtőszekrényben tárold!
Kísérletezz bátran a fűszerezéssel! Keverhetsz a masszába egy kis chilit vagy bazsalikomot, fahéjat, vagy csillagánizst, esetleg kardamomot.
A golyókat pedig a kakaó mellett megforgathatod mandula-, vagy mogyoróforgácsban, de használhatsz kókuszreszeléket is!