Almás-kakaós sült zabkása

Étkezés
Kakaós sült zabkása
Ez a sült zabkása annyiban különbözik a hagyományostól, hogy a friss gyümölcsöt nem mellé kínálod, hanem belekevered, így a válogatós gyerekek is könnyebben megeszik. A hosszabb sütési időnek köszönhetően pedig az állaga sokkal sűrűbb lesz, ami szintén előny, ha a gyerekek valamiért nem szívesen eszik a ragacsosabb zabkását.

De ami a lényeg: nagyon finom!
2

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát alaposan tisztítsd meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. Nem kell előtte megpucolni, a sütés közben megpuhul a héja.
  2. A reszelt almát keverd a többi hozzávalóhoz.
  3. Adagold tálkákba, majd tedd mikróba kb. 4 percig. 
  4. Pár perc hűlés után langyosan tálald.