Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű leves a szezon kedvenceiből: Körteleves pirított mandulával

Könnyű desszert kávé mellé

Villámgyors fánk, a háziasszonyok álma

Szereted a fánkot, de nem akarsz a kelesztéssel bajlódni? Ezzel a sütőporos fánkkal még a kezdők is könnyedén megbirkóznak.

Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! Próbáld ki ezt az extra gyors változatot, ha tökéletes gyerekbarát farsangi desszertre vágysz.

Hozzávalók
30 dkg liszt
3 csapott evőkanál cukor
2 tojás
2 kis doboz natúr joghurt
5 dkg vaníliás cukor vagy porcukor
1/2 csomag sütőpor

 

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a két tojást és a joghurtot, majd add hozzá a masszához a sütőport.
  2. Gyúrd át alaposan a tésztát, hogy homogén és csomómentes legyen.
  3. Formázz kanálnyi tésztadarabokat és szaggasd bele a forró olajba. A sütőportól szépen megpuffad, ezért általában magától átfordul, ha mégsem, villával forgasd meg a kis gömböket.
  4. Légy résen, mert gyorsan sül!
  5. Ha kész, szedd papírtörlőre és még melegen szórd meg vaníliáscukorral.

 

A tészta meglehetősen lágy, ezért legjobb, ha evőkanállal mered bele az olajba.
További hasznos fánksütési tippekért kattints korábbi cikkünkre.

 

Nestlé tippünk
Mennyei uzsonnát készíthetsz magadnak, ha a fánkot egy finom kávéval fogyasztod. Kóstold meg a kiváló minőségű, 100% robusta kávéból készült új, limitált kiadású NESCAFÉ kévékülönlegességeinket, amiket Instagram játékunkban most meg is nyerhetsz.