Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű nyári süti

Három tavaszi gyümölcsturmix

Vendégváró receptek gyümölcsökkel

Ami nem desszert. Mert ezekben a receptben sós ételekbe kerül a gyümölcs. 

Vannak olyan sós-édes kombinációk, amik egyszerűen tökéletesen illenek egymáshoz. Ilyen egy markánsabb sajt és édesebb gyümölcs kombinációja, de a húsételeket is megbolondítja, ha gyümölcsöt tálalsz hozzájuk. 
A nyár pedig remek apropót kínál, hiszen a piacon roskadoznak a pultok a szebbnél szebb idénygyümölcsöktől. Használd ki a lehetőséget, és csempészd be őket a főételekbe is.

A következő receptek nem csak vendégvárónak szuperek, nyugodtan készítsd el őket bármikor. Viszont az az előnyük, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és különlegesen finomak.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével közösen szervezett, az egészségesebb életmódról és tudatos táplálkozásról szóló oktató programjaink 460 ezer óvodás és iskolás gyerekhez jutottak el Magyarországon.

 

Videósorozatunk azért is különösen kedves számunkra, mert dolgozóink és családjaik szerepelnek benne.

Kéksajtos, gyümölcsös falatkák

Ez a fogás előételnek is kiváló egy nagyobb falatozás bevezetéseként, de ha csak átugranak a vendégek egy kávéra, akkor is gyorsan összedobod, hogy legyen mit rágcsálni a kávé mellé.
Létezik hideg és meleg változata is, mi most a meleget mutatjuk. Ha még ennyit sem akarsz vele bíbelődni, készíts ezzel az ízkombinációval hideg szendvicseket. 

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
20 dkg lágy márványsajt – ezt helyettesítheted kecskesajttal vagy akár camembert sajttal is
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
2 marék gyümölcs (cseresznye, meggy, ribizli, áfonya)

  1. A leveles tésztát fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kivajazott muffin formákba.
  2. A tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymával, sózd, borsozd, és vékonyan kend meg vele a tésztát. (Ez a lépés egyébként kihagyható, ha nincs otthon tejföl, mehet a sajt egyből a tésztára)
  3. Fedd be a tésztát szeletelt sajttal (ha morzsolódós a sajt, akkor morzsold rá).
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta aranybarna lesz.
  5. Miután kivetted a sütőből, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt.

 

Ahogy az korábban is írtuk, ezt a finomságot szendvicsként is elkészítheted: teljes kiőrlésű kenyérre kend a fokhagymás tejfölt, tedd rá a sajtot és a gyümölcsöt. Ha több izgalmas szendvics tippet is olvasnál, kattints korábbi cikkünkre

 

Sült csirke ribizli salátával

Ebben a receptben a már-már unalomig használt csirkét két dolog teszi izgalmassá: a szuper pác, és a különleges saláta. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
 

A húshoz
6 szelet csirkemell filé
1 csomag MAGGI Grill Fűszerkeverék
8 ek olaj
1 ek méz
 

A salátához:
2 csomag rukkola
3 marék ribizli
2 marék dió vagy mandula nagyobb darabokra aprítva
1 bögre kuszkusz
3 ek olívaolaj a salátához
3 tk balzsamecet
zöldfűszerek ízlés szerint (kapor, metélőhagyma, bazsalikom)

  1. A húshoz készítsd el a pácot: a MAGGI Grill fűszerkeverék tartalmát keverd el 5 ek olajjal és 1 ek mézzel. 
  2. A húst forgasd meg a pácban, és pihentesd legalább 1 órát. Ha előre tudod, hogy ezt akarod főzni, akár előző este is bepácolhatod.
  3. A salátához először készítsd el a kuszkuszt: öntsd le 2-szeres mennyiségű forró, sós vízzel, fedd le az edényt, és várd meg, míg a kuszkusz magába szívja a vizet (kb 10 perc)
  4. Közben keverd össze az olívaolajat a balzsamecettel és forgasd bele a rukkolát, majd keverd hozzá a felaprított zöldfűszereket és a kész kuszkuszt is. Szórd meg dióval és ribizlivel.
  5. A húst pácolás után forró serpenyőben vagy grillen süsd ki és tálald mellé a salátát.