Kéksajtos, gyümölcsös falatkák

Étkezés
Kéksajtos, gyümölcsös falatkák
Ez a fogás előételnek is kiváló egy nagyobb falatozás bevezetéseként, de ha csak átugranak a vendégek egy kávéra, akkor is gyorsan összedobhatod.
4

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg lágy márványsajt – ezt helyettesítheted kecskesajttal vagy akár camembert sajttal is
  • 3 ek tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 marék gyümölcs (cseresznye, meggy, ribizli, áfonya)

Elkészítés

  1. A leveles tésztát fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kivajazott muffin formákba.
  2. A tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymával, sózd, borsozd, és vékonyan kend meg vele a tésztát. (Ez a lépés egyébként kihagyható, ha nincs otthon tejföl, mehet a sajt egyből a tésztára)
  3. Fedd be a tésztát szeletelt sajttal (ha morzsolódós a sajt, akkor morzsold rá).
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta aranybarna lesz.
  5. Miután kivetted a sütőből, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt.
     

Ezt a finomságot szendvicsként is elkészítheted: teljes kiőrlésű kenyérre kend a fokhagymás tejfölt, tedd rá a sajtot és a gyümölcsöt.