Balzsamos spenót saláta sült édesburgonyával és buggyantott tojással

Étkezés
Balzsamos spenót saláta
Ha van 20 perced, hogy elkészítsd ezt a reggelit, akkor ne hagyd ki! Kiegyensúlyozott, gyönyörű, és fantasztikusan finom! És vacsorának is tökéletes.
2

Hozzávalók

  • 2 marék spenót alaposan megtisztítva
  • 2 piros retek vékony karikákra vágva
  • fél bögre quinoa 
  • 2 ek görög joghurt
  • pár db menta levél
  • 2 nagyobb szelet édesburgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 tk citromlé
  • 4 tojás
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megtisztított spenót leveleket forgasd 1 ek olívaolaj és 1 tk balzsamecet keverékébe, majd keverd össze a vékonyra vágott retekkel
  2. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron süsd meg az olajjal vékonyan megkent édesburgonyát, amíg puha lesz
  3. A quinoát öblítsd át 2-3-szor, majd tedd 2-szeres mennyiségű, forrásban levő sós vízbe, és alacsony lángon főzd, amíg felszívja a vizet. Ez kb. 15 perc
  4. Közben a joghurtot keverd el a citromlével és az apróra vágott menta levelekkel
  5. Amikor minden kész, készítsd el a buggyantott tojásokat, és fogyaszthatjátok is