Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kedvenc zsenge zöldborsó receptjeink

Húsmentes villám menü hétvégékre

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

Bővítsd spárga recept repertoárodat ezekkel ez egyszerűen elkészíthető fogásokkal! Ha eddig még nem főztél spárgából, kezdd el most!

A spárga szezont érdemes a lehető legjobban kihasználni. A spárga szuper finom és egészséges zöldség. Rostban gazdag, A-, E-, C-, K- és B6-vitamin tartalma jelentős, emellett pedig tartalmaz folsavat, vasat, rezet és kalciumot is.

Sokan megriadnak tőle, mert nem tudják, hogy kell megpucolni, és nincs igazán jó spárga receptjük sem. Mi most mindenre mutatunk megoldást! A spárga pucolását és a legegyszerűbb spárga receptet korábbi spárgás cikkünkben olvashatod. Ha az első lépéseket megtetted, akkor már nincs is más dolgod, csak minél változatosabban beépíteni az étrendbe!

A mi idei kedvenc villámreceptjeink spárgából a következők:

Reggelire rántotta vagy omlett spárgával

Hozzávalók 4 személyre

1 csomag zöld spárga
8 tojás
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
3 ek olaj
só, bors, friss zöldfűszer ízlés szerint

  1. A spárgákat pucold meg, majd vágd kb. 3 cm-es darabokra.
  2. Forró serpenyőben, olajon, kevergetés mellett dinszteld meg a vöröshagymát, add hozzá a spárgát, pirítsd, míg megpuhul.
  3. Mikor a spárga már puha (nem kell túl puhára sütni, jó, ha van egy kis roppanóssága), vedd ki a felét a serpenyőből, és tedd félre egy tálra.
  4. Öntsd az előre felvert tojásokat a serpenyőbe, fűszerezd ízlés szerint, és készíts belőle rántottát vagy omlettet.
  5. Ha kész, a tetejét szórd meg a félretett spárgával.

Tonhalas spárga saláta keménytojással

Hozzávalók 4 személyre

1 csomag zöld spárga
8 szem koktélparadicsom félbe vágva
1 nagy marék dió vagy napraforgómag száraz serpenyőben lepirítva
280 g tonhal konzerv
4 tojás keményre főzve
3 ek olívaolaj
2 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék

  1. A megpucolt spárgát (ha segítségre van szükséged a pucoláshoz, olvasd el korábbi cikkünket), forrásban levő vízben főzd, amíg megpuhul, de még nem fő szét. Ez kb. 5-7 perc.
  2. Közben főzd meg a tojásokat is. Akkor lesz a legfinomabb, ha nem főnek túl keményre, hanem a sárgájuk egy picit lágy marad. Ehhez az állapothoz 7 perc főzés kell forró, de nem lobogó vízben.
  3. Ezzel egyidőben a magokat is meg tudod pirítani forró, száraz serpenyőben, és még a paradicsom félbevágására is lesz időd.
  4. Mikor a spárga megfőtt, öntsd le róla a főzővizet, és öblítsd le hideg vízzel.
  5. Vágd kb. 3 cm-es darabokra, tedd egy tálba a félbe vágott paradicsomokkal és a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel együtt.
  6. Az olajat keverd össze a fűszerkeverékkel, majd a saláta hozzávalóit forgasd meg a fűszeres olajban.
  7. Tálald keménytojással és szórd meg pirított magokkal! Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel kiadós saláta, ami főfogásként is megállja a helyét.

Spárgás rizottó egyszerűen

Ebben a receptben az a jó, hogy tényleg 25 perc alatt ízletes főételt készíthetsz úgy, hogy kombinálod a friss, szezonális hozzávalókat a kényelmi termékekkel. A MAGGI új rizottó és kaszotto termékcsaládja ideális választás, ha nincs sok időd főzőcskézni, ugyanakkor fontos számodra a változatos, kiegyensúlyozott étrend. A termékcsaládban 3 rizottó és 2 kaszottó, azaz köles- és árparizottó ízvariáns kapható, amiket még tovább változtathatsz szezonális alapanyagokkal, vagy olyan összetevőkkel, amiket éppen megkívántok. Erre a legjobb példa ez az egyszerű, de nagyszerű spárgás rizottó recept.

Hozzávalók 4 személyre

1 csomag MAGGI Rizottó parmezános-sáfrányos szósszal
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
25 g vaj
1 ek olaj
700 ml víz a rizottóhoz
kb. 2-3 l víz a spárgához
1 csomag zöld spárga
só ízlés szerint

 

  1. Az apróra vágott hagymát lábosban, kevés olajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a dobozban levő rizst, 30 másodpercig, folyamatos kevergetés közben pirítsd össze a hagymával.
  3. Önts hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  4. Közepes lángon, kevergetés mellett főzd 15 percig.
  5. Míg a rizottó fő, pucold meg, és főzd meg a spárgát. (Közben azért ne felejtsd el a rizottót kevergetni!) Ha nem tudod, hogy kell a spárgát megpucolni, vagy nem ismered a spárga főzés fortélyait, kattints ide.  Miután a spárga kifőtt, sózd ízlés szerint.
  6. Ha a rizottó megfőtt, vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és fedő alatt hagyd állni 5 percig.