Amellett, hogy változatosabbá teheted így a család étrendjét, még a zöldségfogyasztásotokat is növeled.
Sokan nem szívesen készítenek otthon lasagne-t, mert olyan bonyolultnak tűnik, pedig igazából roppant egyszerűen elkészíthető étel.
A hagyományos, darált húsos lasagne elkészítéséhez korábbi cikkünk lehet segítségedre, de ha ezt a vöröslencsés, vegán lasagne receptet kipróbálod, biztosan imádni fogod.
Jó, ha tudod, hogy a vöröslencse kitűnő megoldás, ha az eredetileg darált hússal készülő ételek húsmentes változatát készítenéd, vagy akkor is, ha több zöldséget csempésznél a gyerekek ételeibe. Így teheted változatossá és zöldségben gazdagabbá például a bolognai spagettit is.
A vöröslencse a többi hüvelyeshez hasonlóan kiváló rostforrás, emellett fehérjetartalma is említésre méltó. Lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag, ezért glikémiás indexe viszonylag alacsony, így fogyasztásával elkerülhető a hirtelen vércukorszint emelkedés, ezzel együtt a hirtelen ránk törő farkaséhség és az ezzel járó mértéktelen, rendszertelen evés. Ráadásul főzés előtt nem kell beáztatni vagy leforrázni, mint a többi hüvelyest, és a főzési ideje is minimális. Tudtad, hogy a hüvelyesek közül a lencsét emésztjük meg a legkönnyebben?
A vöröslencsés lasagne előkészítése
Ahogy azt korábban írtuk, a vöröslencsét nem kell előre beáztatni, anélkül is percek alatt puhára fő. Egyszerűen mosd át párszor hideg vízben, és már kezdődhet is a főzés. A finom paradicsomszósz a lasagne egyik alapja, amit készíthetsz házilag vagy paradicsompüréből is, de a MAGGI Bolognai Spagetti alap is tökéletes választás. Mivel ez egy egyszerűsített változat, az eredeti recepttől eltérően ebben a receptben nem használunk besamell mártást.
Vöröslencsés „hamis” lasagne