Egyszerű, gyors tavaszi saláták

Étkezés
Tavaszi saláták
Vesd bele magad a szezonális finomságok és az egészségtudatons, növényi alapú fogások világába ezekkel a fantasztikus receptekkel.

Tavasszal nem csak a kellemes időjárás, és az ébredő természet hoz frissességet és új energiát hoz életünkbe, hanem ezzel együtt az egyre bővülő szezonális alapanyag kínálat is. Érkeznek a piacra és a boltok polcaira a szezonális zöldségek, amelyekből egyszerűen és gyorsan készíthetünk ízletes és tápláló salátákat. 

Ebben a cikkben mutatunk pár szuper tippet, hogyan tudod a szezon friss alapanyagait változatosan használni, és olyan könnyű mégis izgalmas salátákat készíteni, amelyek láttán az egész család szeme megcsillan.  Szót ejtünk még kedvenc tavaszi zöldségeinkről, kreatív salátakombinációkról és ínycsiklandó öntetekről is.

Tavaszi szezonális zöldségek 

A tavasz Magyarországon gazdag választékot kínál friss zöldségekből, jellemzően ez a zsenge leveles növények szezonja. Márciusban a népszerű medvehagyma mellett a burgonya, cékla, karalábé, póréhagyma, sárgarépa, újhagyma és zeller recepteket érdemes böngészni. Áprilisban már tovább bővül a szezonális kínálat, és jön a hónapos retek, spenót, zöldborsó, bordás kel (pak choi), endívia, fejes saláta, a rukkola és a kínai kel. Májusban pedig berobban a természet, a szezonális zöldségek mellett már megjelennek a gyümölcsök is, mint a földieper, málna, meggy, cseresznye, egres, ribizli, a zöldségek között pedig ilyenkor van a spárga szezon, amit vétek lenne kihagyni. 

Ismerős formák, izgalmas alapanyagok

Sokan hajlamosak csak legyinteni egy salátára, mert azt gondolják, nem elég tartalmas. Esetleg egyszerűen csak nem szívesen mondanak le a jól ismert és kedvelt ételekről, mint a rántott hús, a nuggets vagy a fasírtgolyók. Akkor ezt figyeld!

A Garden Gourmet termékcsaládban ezen közkedvelt fogások növényi alapú alternatíváit is megtalálod: a Zöldséggolyók, Vegán Nuggets, Vegetáriánus pirított falatok vagy Vegán Schnitzel pedig remek lehetőséget kínálnak, hogy feldobd velük a legegyszerűbb salátákat is. 
Egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú finomságok ezek, amik hozzájárulnak a napi fehérje- és rostbevitelhez, és kreatív, ízletes lehetőségeket kínálnak vegánok, vegetáriánusok, illetve flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.

Tavaszi saláta receptek

Spárga saláta kuszkusszal és falafellel

Spárga saláta kuszkusszal
Spárga szezonban ez a saláta recept jól fog jönni.
Ha tavasz, akkor spárga. Spárga minden mennyiségben. Salátában is.
2

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • 4 db hónapos retek
  • 1 csokor petrezselyem finomra aprítva
  • só ízlés szerint
  • 1 csomag Garden Gourmet Falafel

Elkészítés

  1. A kuszkuszt tedd kétszeres mennyiségű forró, sós vízbe, és fedő alatt hagyd állni, míg felszívja a vizet, és puha lesz.
  2. A spárgát alaposan tisztítsd meg, tedd forrásban levő vízbe és főzd, amíg megpuhul, de még roppanós marad. Ez kb. 5 – 7 perc. 
  3. Míg a spárga fő, készítsd el a Garden Gourmet Falafelt csomagoláson leírtak alapján.
  4. Amikor a spárga megfelelő állagúra puhult, öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideg vizet. Így akadályozhatod meg, hogy a spárga a hő hatására túlpuhuljon. 
  5. A főtt spárgát vágd kb. 2 cm-es darabokra, a retket pedig vékony karikákra. Enyhén sózd meg őket.
  6. Keverd a zöldségeket és a felaprított petrezselymet a kuszkuszhoz, tálald mellé a Garden Gourmet Falafel golyókat.