Tavasszal nem csak a kellemes időjárás, és az ébredő természet hoz frissességet és új energiát hoz életünkbe, hanem ezzel együtt az egyre bővülő szezonális alapanyag kínálat is. Érkeznek a piacra és a boltok polcaira a szezonális zöldségek, amelyekből egyszerűen és gyorsan készíthetünk ízletes és tápláló salátákat.
Ebben a cikkben mutatunk pár szuper tippet, hogyan tudod a szezon friss alapanyagait változatosan használni, és olyan könnyű mégis izgalmas salátákat készíteni, amelyek láttán az egész család szeme megcsillan. Szót ejtünk még kedvenc tavaszi zöldségeinkről, kreatív salátakombinációkról és ínycsiklandó öntetekről is.
Tavaszi szezonális zöldségek
A tavasz Magyarországon gazdag választékot kínál friss zöldségekből, jellemzően ez a zsenge leveles növények szezonja. Márciusban a népszerű medvehagyma mellett a burgonya, cékla, karalábé, póréhagyma, sárgarépa, újhagyma és zeller recepteket érdemes böngészni. Áprilisban már tovább bővül a szezonális kínálat, és jön a hónapos retek, spenót, zöldborsó, bordás kel (pak choi), endívia, fejes saláta, a rukkola és a kínai kel. Májusban pedig berobban a természet, a szezonális zöldségek mellett már megjelennek a gyümölcsök is, mint a földieper, málna, meggy, cseresznye, egres, ribizli, a zöldségek között pedig ilyenkor van a spárga szezon, amit vétek lenne kihagyni.
Ismerős formák, izgalmas alapanyagok
Sokan hajlamosak csak legyinteni egy salátára, mert azt gondolják, nem elég tartalmas. Esetleg egyszerűen csak nem szívesen mondanak le a jól ismert és kedvelt ételekről, mint a rántott hús, a nuggets vagy a fasírtgolyók. Akkor ezt figyeld!
A Garden Gourmet termékcsaládban ezen közkedvelt fogások növényi alapú alternatíváit is megtalálod: a Zöldséggolyók, Vegán Nuggets, Vegetáriánus pirított falatok vagy Vegán Schnitzel pedig remek lehetőséget kínálnak, hogy feldobd velük a legegyszerűbb salátákat is.
Egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú finomságok ezek, amik hozzájárulnak a napi fehérje- és rostbevitelhez, és kreatív, ízletes lehetőségeket kínálnak vegánok, vegetáriánusok, illetve flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.