Tápláló saláta, ami télen is jólesik majd

Étkezés
Tápláló saláta, ami télen is jólesik majd
Mert a saláta lehet meleg is, hogy a hidegebb napokon is jóízűen egyétek, akár főétkezésre is. Megfelelően összeállított alapanyagokból pedig tápláló, fehérjében és rostokban gazdag finomság lesz.

A hideg téli hónapokban hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani a friss zöldségfogyasztást, és már a saláta szó hallatán is fázni kezdünk. Pedig télen igazán szükségünk van a vitaminokban és rostokban gazdag ételekre, hogy támogassuk az immunrendszerünket. 

Saláta melegen?

Természetesen nem a salátaleveleket kell megmelegíteni, vannak azonban olyan alapanyagok, amiket, ha melegen adsz a salátához, máris jobban fog esni a hidegebb időben is. A téli hónapokban amúgy is sokkal korlátozottabb a friss zöldség kínálat, mint tavasztól őszig, így ilyenkor jöhetnek a salátába is a száraz hüvelyesek, mint a lencse vagy a bab, a sült gyökérzöldségek, mint az édesburgonya, répa vagy cékla, és persze a sütőtökről se feledkezzünk el!

Ha tartalmasabbá tennéd a salátát, vagy főfogásként ennéd, nyugodtan keverj a zöldségek közé főtt quinoát vagy más gabonát, álgabonát

Ez a saláta, ahogy azt már korábban is írtuk, rendkívül gazdag rostban, és fehérjetartalma is magas. A megfelelő rostbevitel pedig nélkülözhetetlen az egészségtudatos étrendhez, hiszen a rostok segítenek emésztőrendszerünk egyensúlyának kialakításában, a székrekedés megelőzésében, a vércukorszint ingadozás megelőzésében. A lencsének és a Garden Gourmet Vegán Nuggets-nek köszönhetően a rostok mellett a napi fehérje beviteledhez is hozzájárulsz, ha ezt a salátát elkészíted. 

A lencse fehérjetartalma a többi hüvelyeshez képest is magas, emellett érdekesség, hogy a glikémiás indexe viszonylag alacsony, ami miatt lassan felszívódó szénhidrátforrásnak számít.

Lencsés saláta Garden Gourmet Vegán Nuggets-szel

Lencsés saláta Garden Gourmet Vegán Nuggets-szel

2

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Vegán Nuggets
  • 4 db paradicsom
  • ½ db kígyóuborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 200 g lencse puhára főzve
  • 200 g főtt quinoa

Az öntethez

  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Főzd meg a lencsét és a quinoát.
  2. A csomagoláson leírtak szerint készítsd el a Garden Gourmet Vegán Nuggets-et.
  3. A paradicsomot és az uborkát vágd apró kockákra, a petrezselymet aprítsd fel.
  4. A salátaöntethez keverd össze a hozzávalókat.
  5. Keverd össze a saláta hozzávalóit a Vegán Nuggets kivételével, majd keverd hozzá a salátaöntetet is.
  6. Tálald mellé a Garden Gourmet Vegán Nuggets-et.