Ezt a salátát ősszel és télen is bármikor elkészítheted, mert a recept alapja az alma, sárgarépa, káposzta és a fodros kel, amiket ebben az időszakban is könnyen beszerezhetsz, ráadásul ezek kifejezetten pénztárcakímélő alapanyagok. A fodros kel egyébként amellett, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, azért is szuper alapanyag salátákhoz, mert nem esik össze percek alatt, így akár előre is dolgozhatsz az ebéddel vagy vacsorával, fogyasztáskor ugyanolyan élvezetes lesz, mint frissen.
Tudtad? A fodros kel remek A-, C-, E-, K- és B6-vitaminforrás, emellett mangánban, vasban, kalciumban, rézben és káliumban is gazdag.
Ha pedig azon gondolkozol, hogyan győzhetnéd meg a családot, hogy egyenek több salátát, süss ki mellé egy szelet húst, főzz egy adag barna rizst vagy hajdinát! Így egyébként a gluténmentes étrendbe is remekül passzol majd.