Ez a saláta csupa vitamin és elképesztően finom

Étkezés
Ez a saláta csupa vitamin és elképesztően finom
Egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal vagy húsok halak mellé köretként is telitalálat. Pénztárcakímélő alapanyagokból gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ugye nem is kérdés, hogy kipróbálod-e?

Ezt a salátát ősszel és télen is bármikor elkészítheted, mert a recept alapja az alma, sárgarépa, káposzta és a fodros kel, amiket ebben az időszakban is könnyen beszerezhetsz, ráadásul ezek kifejezetten pénztárcakímélő alapanyagok. A fodros kel egyébként amellett, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, azért is szuper alapanyag salátákhoz, mert nem esik össze percek alatt, így akár előre is dolgozhatsz az ebéddel vagy vacsorával, fogyasztáskor ugyanolyan élvezetes lesz, mint frissen.

Tudtad? A fodros kel remek A-, C-, E-, K- és B6-vitaminforrás, emellett mangánban, vasban, kalciumban, rézben és káliumban is gazdag.

Ha pedig azon gondolkozol, hogyan győzhetnéd meg a családot, hogy egyenek több salátát, süss ki mellé egy szelet húst, főzz egy adag barna rizst vagy hajdinát! Így egyébként a gluténmentes étrendbe is remekül passzol majd. 

Almás fodros kel saláta joghurtos öntettel

Almás fodros kel saláta joghurtos öntettel

4

Hozzávalók

  • 1 kis fodros kel apróra vágva 
  • ½ lilakáposzta csíkokra vágva
  • 2 db alma lereszelve
  • 4 db közepes sárgarépa lereszelve
  • 2-3 szál újhagyma vékony karikákra vágva
  • 4 -6 ek napraforgómag
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan tisztítsd meg, majd szeleteld őket a hozzávaló listában megadott módon.
  2. A joghurtos öntethez keverd össze a hozzávalókat.
  3. A felszeletelt zöldségeket öntsd egy nagy tálba, alaposan keverd össze a joghurtos öntettel, majd szórd meg napraforgómaggal!