Az ősz sokak számára azt jelenti, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök idénye lassan véget ér. Pedig ez nincs így. Bár tény, hogy a szezonális kínálat zöldség- és gyümölcs fronton nem olyan változatos és bőséges, mint a tavaszi- nyári hónapokban, panaszra azért így sincs okunk. Kiváló őszi saláta alapanyag a cékla, répa, burgonya, édesburgonya vagy a káposzta, ilyenkor már kezdhetünk kacsintgatni a hüvelyesek felé, mint a lencse vagy a bab, de semmiképp ne hagyd ki az őszi gyümölcsöket sem! A körte, alma vagy a szőlő egészen más dimenzióba repíti az őszi salátákat.
Mivel dobd fel a salátát?
Egy saláta nem attól lesz kiváló, hogy rengeteg alapanyagból készül. Az viszont fontos, hogy változatosan készítsd el, így sosem lesz unalmas.
- Ne ragadj le a jól bevált paradicsom – uborka kombónál! Használd a szezonális zöldségeket változatosan!
- Van pár olyan alapanyag, ami tényleg nagyon izgalmassá teszi a legegyszerűbb salátákat is. Ilyenek a korábban már említett gyümölcsök, a sajtok, az olajos magvak, mint a dió vagy a tökmag, de a pirított szezámmag is nagyon jót tesz az összhatásnak.
- Egy jó salátához egy jó salátaöntet is dukál. Ne gondolj semmi bonyolultra, itt is igaz, hogy a kevesebb néha több. Kattints cikkünkre pár salátaöntet javaslatért!
Ha egy finom levest is ennél ebédre, de nincs időd hosszasan főzőcskézni, válaszd a Maggi leveseket! Minden MAGGI termék szárított összetevőkből készül, ezzel biztosítjuk a termékek eltarthatóságát, és ennek köszönhetően nincs szükség tartósítószer hozzáadására sem.