A Közel-Kelet egyik népszerű fogása a falafel, ami egy forró olajban sült csicseriborsóból készült golyó, tehát akár csicseriborsó “fasírtnak” is hívhatjuk. Szuper finom, laktató, tápanyagban gazdag, nem véletlen, hogy ma már egy világszerte közkedvelt street food lett.
Ha eddig azért nem próbáltál otthon falafelt készíteni, mert azt hitted macerás, ne aggódj! A házi falafel készítés egyszerűbb, mint gondolnád. Főleg, ha a mi javaslatainkat és receptünket követed.
Még mielőtt átkattintanál a házi készítésű falafel receptjére, van egy fantasztikus hírünk.Már kapható a Lidl áruházakban a Garden Gourmet Vegán Falafel, így nem kell a a falafel bekeverésével, a megfelelő állag elérésével bíbelődnöd, egyszerűen tedd a Garden Gourmet Vegán Falafel golyókat 8-10 percre a sütőbe, vagy süsd készre serpenyőben! Ennél egyszerűbben nem sütöttél még otthon vegán falafelt, az biztos.
Ha viszont teljesen saját kezűleg készítenéd el a kedvenc csicseriborsó golyókat, ezt a receptet próbáld ki! Fontos, hogy mindenképp előre beáztatott száraz csicseriborsót használj hozzá, a konzerv csicseriborsót ennél a receptnél felejtsd el!
Milyen köretet válassz a falafel mellé?
Az a szuper a falafelben, hogy nagyon változatosan beépíthető egy kiegyensúlyozott étrendbe. Tekerd teljes kiőrlésű tortilla lapba, kínálj mellé friss zöld salátát, vagy mártogasd kencékbe, mint a hummusz, vagy a sült paprikakrém.
Nagyon jól illenek a falafel mellé a sült vagy grillezett zöldségek, így grill szezonban is tökéletes választás. De akár tésztákat, salátákat is feldobhatsz a frissen sült, házi falafellel.
Kipróbálod?