A legfinomabb csicseriborsó fasírt

Étkezés
Falafel
Csicseriborsó fasírt, más néven falafel. Elkészítése egyszerű, ráadásul az egészséges étrendbe is könnyen beilleszthető. Mindenképp próbáljátok ki!

A Közel-Keleten csicseriborsó krém (hummusz) kedvelt kísérője, de magában vagy salátával is fogyasztható.

Falafel (csicseriborsó fasirt)

Csicseriborsó fasírt (falafel)

4
420

Hozzávalók

  • 30 dkg száraz csicseriborsó
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1/4 vöröshagyma 
  • 1 kis csokor petrezselyem 
  • 1 ek liszt
  • Só, bors ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Az éjszakára beáztatott csicseriborsót 10 percig főzd. 
  2. Szűrd le, add hozzá a fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet, a fűszereket és a lisztet, és turmixold össze. 
  3. Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában, és süsd forró olajban aranybarnára. 

Ha nem vagy az olajban sütés híve, a falafel golyókat szórd meg egy pár csepp olajjal, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süsd ki.

Készíthetsz mellé joghurtos mártogatóst egy kis Maggi Ízvarázs Ételízesítővel.