Étkezés
Csicseriborsó fasírt, más néven falafel. Elkészítése egyszerű, ráadásul az egészséges étrendbe is könnyen beilleszthető.
4
420
Hozzávalók
- 30 dkg száraz csicseriborsó
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/4 vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 ek liszt
- Só, bors ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- Az éjszakára beáztatott csicseriborsót 10 percig főzd.
- Szűrd le, add hozzá a fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet, a fűszereket és a lisztet, és turmixold össze.
- Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában, és süsd forró olajban aranybarnára.