Sült répás-kurkumás hummusz

Étkezés
tál répás-kurkumás hummusz
Szuper finom ez a sült répás kence!

Hozzávalók

  • 3 dl főtt csicseriborsó (konzerv is lehet) 
  • 2 sárgarépa megpucolva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Tahini (szezámpaszta)
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk citromlé
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 4-5 ek olívaolaj + 1ek olaj a sütéshez
  • Só, bors ízlés szerint
  • friss koriander apróra vágva – ezt helyettesítheted petrezselyemmel is, de az íze így  más lesz

Elkészítés

  1. A répákat és a fokhagyma gerezdeket egészben tedd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg egy kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig. 
  2. Miután kihűltek, turmixszold simára a csicseriborsóval, tahinivel, citromlével, köménnyel, kurkumával és az olívaolajjal. Ha túl darabos lenne, adj hozzá kevés vizet. Sózd ízlés szerint.
  3. Tálaláskor szórd meg korianderrel vagy petrezselyemmel.