Étkezés
Szuper finom ez a sült répás kence!
Hozzávalók
- 3 dl főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 2 sárgarépa megpucolva
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek Tahini (szezámpaszta)
- 1 tk kurkuma
- 2 tk citromlé
- 1 tk őrölt római kömény
- 4-5 ek olívaolaj + 1ek olaj a sütéshez
- Só, bors ízlés szerint
- friss koriander apróra vágva – ezt helyettesítheted petrezselyemmel is, de az íze így más lesz
Elkészítés
- A répákat és a fokhagyma gerezdeket egészben tedd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg egy kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig.
- Miután kihűltek, turmixszold simára a csicseriborsóval, tahinivel, citromlével, köménnyel, kurkumával és az olívaolajjal. Ha túl darabos lenne, adj hozzá kevés vizet. Sózd ízlés szerint.
- Tálaláskor szórd meg korianderrel vagy petrezselyemmel.