Ha egy igazán egyszerű, mégis különleges csirkés fogást készítenél. Tökéletes választás, ha egy könnyű, gyorsan elkészíthető ebédre vágysz.
Az egyik legjobb dolog, ami a csirkemellel történhet, ha ezt a krémes, zamatos toszkán stílusú fogást készíted belőle.
Gyors ebédnek vagy vacsorának kitűnő választás, ha pedig többet készítesz belőle, másnap is ugyanolyan finom. Szezontól függően változtathatsz a recepten, a spenót mellett vagy akár helyette is tehetsz bele olyan szezonális zöldségeket, mint a cukkini, padlizsán vagy zöldborsó.
A fűszerezéssel is bánhatsz kreatívan: megbolondíthatod bazsalikommal vagy kakukkfűvel is. Ha pedig az előbb felsoroltakat kombinálod, sőt a köretekkel is változatosan bánsz, rögtön meglátod, hogy ebből az egy receptből számtalan másikat készíthetsz attól függően, hogy mi van otthon a kamrában, minek van szezonja, és legfőképp, hogy mit szeret a család.
Krémes, toszkán stílusú sajtos csirke recept
4
Hozzávalók
- 1 csomag Maggi Krémes Sajtszószos csirkemell alap
- 50 dkg csirkemell
- 2 ek olaj
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl víz
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 kk. oregánó
- 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
- só, bors ízlés szerint
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 4 marék spenót alaposan megmosva, vagy 15 dkg fagyasztott spenót levél felolvasztva
- 20 dkg csiperkegomba kis kockákra vágva
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés
- Serpenyőben, forró olajon pirítsd meg a szeletekre vágott csirkemellet, ha átsült, tedd félre.
- A csirkés serpenyőbe dobd bele a hagymát, fokhagymát és a többi zöldséget süsd őket puhára.
- Közben a Maggi Krémes sajtszósz csirkemell alapot keverd el 200 ml tejszínnel és 150 ml vízzel.
- Öntsd a sajtszószt a zöldségekre, forrald fel, majd add hozzá a sült csirkemellet is.
- Lassú tűzön, 5 perc alatt főzd, míg az ízek összeérnek.
Köretnek remekül illik hozzá a barnarizs, a köles vagy a quinoa is.
Bár a hozzávalók között van zöldség, ne feledd, hogy a friss saláta még egészségtudatosabbá és frissítőbbé teszi ezt a könnyű fogást!
Érdekel még pár tipp, hogyan teheted izgalmassá a csirkés fogásokat? Kattints korábbi cikkünkre!
Étkezés
Te is gyakran eszel csirkét? És neked is néha a könyöködön jön már ki? Mert hát klassz, meg sovány, de nem valami kulináris izgalom, ugye? Akkor most megmutatjuk, hogyan teheted izgalmassá!